Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μπήκε αμέσως στο κλίμα του Lunch Break Challenge

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μπήκε αμέσως στο κλίμα του Lunch Break Challenge

Το Κίνημα Οικολόγων εισέρχεται στη μετα-Περδίκη εποχή

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ανέλαβε την ηγεσία των Οικολόγων μόλις το περασμένο καλοκαίρι σε μια προσπάθεια του Κινήματος να εξέλθει της προσωποπαγούς και μάλλον αγκυλωμένης Περδίκειας περιόδου όπου είχε ταυτιστεί με μερικές ακραίες και ξεπερασμένες θέσεις άσχετες πολλές φορές με την Οικολογία. Χωρίς να διαγράφει το έργο των προκατόχων αλλά με το βλέμμα σταθερά μπροστά στη δύσκολη αυτή φάση, όχι μόνο για το νησί αλλά και τον πλανήτη γενικότερα, η νέα ηγεσία θα πρέπει να πείσει ότι οι Οικολόγοι είναι κάτι περισσότερο από μερικές εχμ.. ανακυκλωμένες θέσεις για το περιβάλλον και το Κυπριακό.

Βασικά θέλει να επαναφέρει το πράσινο σε ένα οικολογικό κίνημα που για χρόνια πόνταρε στο μαύρο. 

Πραγματιστής, τεχνοκράτης και με έφεση στην τεχνολογία και το ίντερνετ, ο ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου εμπνέεται από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά οικολογικά κινήματα, διευρύνοντας την ατζέντα, ενισχύοντας τον αγώνα για πράσινη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος (ειδικά με τόσα πολλά περιβαλλοντικά σκάνδαλα μαζεμένα σε ένα τόσο μικρό τόπο) και απλώνοντας χέρι συνεργασίας στις περιβαλλοντικές οργανώσεις των Τουρκοκυπρίων γιατί, ως γνωστόν, ο μολυσμένος αέρας δεν σταματάει στα οδοφράγματα. 

Έχει η κυβέρνηση επαφή με το περιβάλλον; Θα είναι το... περδίκι το νέο έμβλημα των Οικολόγων και πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι του; Θα μαλακώσει η σκληρή γραμμή στο Κυπριακό; Είναι εφικτός ο στόχος των τριών βουλευτών στις επικείμενες εκλογές; Είναι έτοιμο το Κίνημα για τη δική του κλιματική αλλαγή; Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μπαίνει αμέσως στο κλίμα του Lunch Break Challenge:

Loader