Ο κόσμος δείχνει να ξεχνάει πως το κυπριακό #metoo ξεκίνησε από τις εκπομπές της Ελίτας

Ο κόσμος δείχνει να ξεχνάει πως το κυπριακό #metoo ξεκίνησε από τις εκπομπές της Ελίτας

Και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο. Αλλά όλοι θυμήθηκαν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μετά το σάλος που ξέσπασε στην Ελλάδα

Με την Ελίτα Μιχαηλίδου θα έλεγε κανείς πως έχουμε πλούσια ιστορία. Πάει πολύ πίσω, στην εποχή που εκείνη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της απογευματινής ζώνης τη χρυσή εποχή του Σίγμα (μέσα και τέλη της δεκαετίας των 00s) χτυπώντας καθημερινά 40άρια κι εγώ “απέναντί” της να τη σχολιάζω -ενίοτε αυστηρά- στο TV Μανία (κι εκείνο τότε στα ντουζένια του με αναγνωσιμότητα που ξεπερνούσε τις 200.000 αναγνώστες κάθε εβδομάδα). Αν γκουγκλάρεις μαζί τα ονόματά μας θα βρεις πολλά δημοσιεύματα για τις επικές “κόντρες” μας που μεταξύ μας ανάθεμα κι αν νοιάστηκε ψυχή πέρα από μια χούφτα κουτσομπολίστικα σάιτ και καναδυό απογευματινές εκπομπές.

Πέρα όμως από το βεβαρημένο ιστορικό μας, τις συμπάθειες, αντιπάθειες, κόντρες ή παρεξηγήσεις με την παρουσιάστρια του ΡΙΚ, ένα πράγμα παραμένει αδιαμφισβήτητο: Τόσο οι καταγγελίες της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση από μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής όσο κι εκείνες γυναίκας για βιασμό από πρώην Μητροπολίτη, έγιναν σε εκπομπές της Ελίτας στο Σίγμα και το ΡΙΚ. Και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο: οι καταγγελίες κατά του ιερωμένου την προπερασμένη δεκαετία, της Άντρης για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2018 και τις επανέλαβε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Φυσικά χωρίς να πεταρίσει φλέβαρο. Βλέπετε ακόμα η Σοφία Μπεκατώρου δεν είχε ανοίξει το στόμα της ώστε να ξεσπάσει το τσουνάμι του ελληνικού #metoo ώστε να μπορέσει να το αντιγράψει με τη σειρά της η φτωχή Κυπρούλα κραυγαλέα και ατσούμπαλα όπως κάνει πάντα, από την ποπ κουλτούρα μέχρι τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Μετά λοιπόν όλοι θυμήθηκαν τις καταγγελίες της Άντρης και της γυναίκας κατά του μεγαλόσχημου ιερέα ενώ προστέθηκαν και εκείνες εναντίον προπονητή, πολιτικού και ανθρώπων του θεάτρου. Κι επειδή πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, πήρα την πρωτοβουλία για ένα Lunch Break Challenge με την Ελίτα Μιχαηλίδου που ουσιαστικά πυροδότησε το κυπριακό #metoo πολύ πριν αυτό γίνει hashtag (για την ακρίβεια πολύ πριν την ύπαρξη των hashtags!)

Loader