Πώς γίνεται κανείς brand ambassador ενός ποτού;

Πώς γίνεται κανείς brand ambassador ενός ποτού;

H Άννα Μεταξά απαντά στις απορίες μας

Η Άννα Μεταξά αυτοπροσδιορίζεται επαγγελματικά ως η «The Macallan Brand Ambassador για Ανατολική Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο». Στην ακόλουθη σύντομη και ευχάριστη κουβέντα μαζί της, μας εξηγεί πώς γίνεται κανείς brand ambassador ενός ουισκίου, ποια είναι η καθημερινότητά της στη δουλειά και κατά πόσο πρέπει και η ίδια να καταναλώνει πολύ αλκοόλ ή όχι!

Χαίρεται Άννα! Αλήθεια, πώς γίνεται κανείς brand ambassador ενός τόσο ξακουστού και περίφημου whisky;

Με πολλή δουλειά, υπομονή, επιμονή και στρατηγικές κινήσεις. Όπως με όλες τις δουλειές ο ενδιαφερόμενος πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε εταιρικό περιβάλλον και να δουλεύει ομαδικά, να ειναι διατεθειμένος να μάθει και να εξελιχθεί και φυσικά να μπορεί να επικονωνεί με πάθος αλλά και ταπεινότητα το προΪον που εκπροσωπεί.

Τελικά τι είναι εκείνο που καθορίζει την αξία ενός μπουκαλιού;

Η αξία ενός αποστάγματος σαν το Macallan καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Το είδος και η σπανιότητα του βαρελιού που επιλέγεται, τα χρόνια παλαίωσης, η διαθέσιμη ποσότητα αλλά φυσικά και πιο βαρετά θέματα όπως η φορολογία κάθε χώρας, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα διαμορφώσουν την τελική αξία που θα δει ο καταναλωτής στο ράφι μιας κάβας.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου στη δουλειά;

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι βαρετή. Ως The Macallan Brand Ambassador για Ανατολική Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο, η αλήθεια είναι πως ταξιδέυω πολύ και συχνά, επομένως οι παραστάσεις αλλάζουν σχεδόν καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος μου χρόνος αποτελείται από Whisky festivals για παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε υπέροχα bars, εστιατόρια και ξενοδοχεία καθώς και πολλά e-mails και Skype calls!

gdhdhd

το μόνο σίγουρο είναι πως η καθημερινότητά μου δεν είναι βαρετή!

Τελικά τι είναι εκείνο που ξεχωρίζει το The Macallan από άλλα ουίσκι;

Το κάθε Single Malt whisky είναι μοναδικό με τον τρόπο του. Το The Macallan από την αρχή της ζωής του ως αποστακτήριο το 1824 στο Easter Elchies, είχε ως γνώμονα για κάθε απόφαση την ποιότητα. Όχι μόνο για το ίδιο το απόσταγμα αλλά και για την επιλογή των βαρέλιων και το χρώμα του whisky. Στηριζόμενοι λοιπόν στους πυλώνες που αποτελούν το DNA μας, επενδύουμε περισσότερο απο κάθε άλλο αποστακτήριο έχοντας πλήρη έλεγχο στην κατασκευή των βαρελιών μας, τα οποία θα δώσουν εώς και 80% της τελικής γεύσης αλλά και το 100% του χρώματος που βλέπει κανείς σε όλες τις φιάλες του The Macallan. Είναι η αποστολή του Whisky Mastery Team να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο, για το οποίο αν ένα βαρέλι δεν πληροί τις προυποθέσεις, δεν θα χρησιμοποιηθεί για παλαίωση του πολύτιμου αποστάγματος μας.

Σε κάποιο άτομο που γενικώς δεν συνηθίζει να πίνει ουίσκι, τι θα του έλεγες σχετικά με το Macallan για να τον δελεάσεις να αρχίσει να πίνει;

Θα του πρότεινα να δοκιμάσει το The Macallan Triple Cask 15 Years Old σε μια παραλλαγή του κλασσικού Sour cocktail. Μια από τις πιο ντελικάτες εκφράσεις του Macallan που έχω διαπιστώσει πως πάντα εντυπωσιάζει τους μη εξοικειωμένους στην κατηγορία του whisky μέσα από ένα all-rounder cocktail. Γενικά νομίζω πως το να απολαμβάνεις αυτό που πίνεις, σχετίζεται κυρίως με τη γεύση και τις περιστάσεις παρά με το τι είναι αυτό που πίνεις. Πολύ συχνά έχω δει να εκπλήσσεται κάποιος/α, νομίζοντας πως δεν θα του/της αρέσει ένα whisky αλλά τελικά καταλήγει να γίνεται το ποτό τους!

Σε προσωπικό επίπεδο, πίνεις πολύ ποτό στη ζωή σου ή όχι;

Πέρα από το φαγητό και τον χρόνο με τον σκύλο μου, στα οποία δεν έχω κανένα απολύτως μέτρο (και γιατί να έχω;) σε ό,τι αφορά στο αλκοόλ, είχα πάντοτε πολύ υπεύθυνη αντιμετώπιση, ακόμα και όταν δούλευα στην εστίαση που θα περίμενε κανείς το αντίθετο. Ήμουν πολύ προσεκτική γιατί οδηγούσα. Η κατανάλωση αλκοόλ οπωσδήποτε αντιμετωπίζεται με μέτρο γιατί αλλιώς παύει να είναι απόλαυση και δυνητικά είναι επικίνδυνη.

Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας του The Macallan, καθώς και όλων των brands της Edrington στην Κύπρο είναι η ACM Christofides LTD.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ:  Macallan: Η Rolls Royce των ουίσκι

Loader