Στο Lunch Break Challenge η Ελένη Θεοχάρους παίρνει φωτιά (pun intended)

Στο Lunch Break Challenge η Ελένη Θεοχάρους παίρνει φωτιά (pun intended)

Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης εφ’ όλης της εύφλεκτης ύλης

Με την Ελένη Θεοχάρους είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί της πρέπει να είναι έντονα, οτιδήποτε ενδιάμεσο απλά θα σπαταλήσει τον χρόνο της. Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, η πρόεδρος της Αλληλεγγύης μπορεί να πέρασε από διάφορους κομματικούς σχηματισμούς και ανίερες πολιτικές συμμαχίες μέχρι να κατασταλάξει στο δικό της, όμως ένα πράγμα έμεινε ανέπαφο στη μακρά και αμφίρροπη αυτή πολιτική πορεία: η σκληρή γραμμή της στο Κυπριακό (και τα εθνικά θέματα γενικότερα) που ομολογουμένως ήταν και η βασική αιτία διαφωνιών, συγκρούσεων και επεισοδιακών αποχωρήσεων (όπως από τον ΔΗΣΥ).

Κατηγορήθηκε ως ακραία, γραφική, λαϊκίστρια, εθνικίστρια, φασίστρια ακόμα και ως ρατσίστρια κι ας έχει στο βιογραφικό τις περισσότερες παρουσίες σε εμπόλεμες ζώνες ανά τον πλανήτη -ως μέλος των Γιατρών του Κόσμου- από κάθε άλλο δημοκράτη του πληκτρολογίου. Επίσης έχει τρολαριστεί άγρια για κάποιες δηλώσεις ή επιλογές της, όπως το περίφημο “θα αυτοπυρποληθώ για την Ένωση”, τη δήλωση “προνομιακού τάφου” στο πόθεν έσχες αλλά και για τους Χρυσαυγίτες συνδαιτυμόνες της στο διαβόητο τραπέζι του Συλλούρη - ευτυχώς για μας, όλα τα αντιμετωπίζει με χιούμορ.

Προσωπικά διαφωνώ μαζί της στα περισσότερα και έχουμε ελάχιστα κοινά ανάμεσά τους και το πιο παράδοξο: την Αλεξανδρούπολη όπου και τη συνάντησα πρώτη φορά στα late 90s. Εκείνη τότε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου μίλησε σε μια εκδήλωση για το Κυπριακό, εγώ πιτσιρικάς δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας “Γνώμη” που στάλθηκα από τον εκδότη Γιάννη Λασκαράκη με τον οποίο συνδέονται με μια βαθιά φιλία και αλληλοεκτίμηση που δεν τους εμποδίζει φυσικά από το να σκοτώνονται διαρκώς - ειδικά για τα εθνικά θέματα. 

Είκοσι χρόνια μετά, συναντιόμαστε ξανά στο βαριά επιπλωμένο και εθνικοφρόνως διακοσμημένο γραφείο του σπιτιού της για να μιλήσουμε για λάθη, πάθη, άκρα και φλογερές -από κάθε άποψη- απόψεις. Πώς νιώθει που μετά το βίντεο του Αλ Τζαζίρα δεν είναι πια το διασημότερο στέλεχος της Αλληλεγγύης; Μετάνιωσε για το διαβόητο τραπέζι με τους Χρυσαυγίτες; Την εχμ καίει ακόμα η Ένωση; Και γιατί υπάρχει ένα ελληνοτουρκικό λεξικό πάνω στο γραφείο της;

Ελένη Θεοχάρους σκέτη φωτιά:

Loader