Στο Studio 6 και «παίζουμε» και δεν «παιζόμαστε»

Στο Studio 6 και «παίζουμε» και δεν «παιζόμαστε»

Ένα προπονητικό κέντρο που δημιουργήθηκε από τον Αντρέα Πηλαβά, για να καλύψει τις βασικές ελλείψεις, σε στοιχειώδεις υποδομές στον τομέα της εκγύμνασης

Ένας χώρος που κάθε άλλο παρά το «typical» γυμναστήριο στο οποίο έχουμε συνηθίσει, είναι. Με όνομα εν μέρει εμπνευσμένο από τον Νίκο Γκάλη, έχοντας ως ιδιοκτήτη και γυμναστή, έναν πρώην επαγγελματία καλαθοσφαιριστή μεγάλων ομάδων της Κύπρου και εξοπλισμό που υπόσχεται εκτός από το αψεγάδιαστο six pack, ολοκληρωμένη εκγύμναση.

Συνέντευξη στην Νίκολα Καρατζιά

Ο Αντρέας Πηλαβάς, μας ανοίγει την πόρτα του Studio 6, ενός χώρου στην πρωτεύουσα, με άκρως ενδιαφέρον interior design, ευχάριστη ατμόσφαιρα-τόσο, που άνετα το έκανα το νέο μου workplace- και μια μπασκέτα ως σήμα κατατεθέν. Έναν χώρο όπου συχνά στήνονται φιλικά ματς, συναντάς αθλητές να γυμνάζονται και ανθρώπους αφοσιωμένους σε ένα έντονο, αυστηρό, πειθαρχημένο και ιδιαίτερο πρόγραμμα εκγύμνασης. 

zcxv\ds

Studio 6. Το όνομα προκύπτει από το 6 pack που θα αποκτήσουμε εκεί;

Το 6 είναι ο αγαπημένος μου αριθμός –λόγω του Νίκου Γκάλη- καθώς επίσης και επειδή τον φορούσα στην επαγγελματική μου καριέρα στο μπάσκετ από τα 15 μέχρι και τα 35 μου χρόνια. Μια πορεία σε ΕΝΑΔ, Κεραυνό, Αποέλ και Εθνική Κύπρου. Ωστόσο, ο κόσμος μου αρέσει που το συνδέει υποσυνείδητα με το 6 pack. Studio 6 get fit, get six, get a six pack και διάφορα άλλα λογοπαίγνια.

wFWF

Οφείλω να ομολογήσω ότι το γυμναστήριο σου, δεν θυμίζει έναν ψυχρό και απρόσωπο χώρο εκγύμνασης. 

Πιστεύω πως αυτό, είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού που οφείλεται στο δικό μου χαρακτήρα, τη θετική διάθεση και προσωπικότητά μου, όλα εναρμονισμένα και ωραία αποτυπωμένα από την καταξιωμένη Interior Designer μου, Χριστιάνα Κωνσταντινίδου. Την υπερευχαριστώ, όπως και την υπόλοιπη ομάδα-«οικογένεια», φίλους και συνεργάτες, που δούλεψαν όλοι μαζί για τη δημιουργία του γυμναστηρίου μου.   

wrq;ihg

Υπήρξε κάποιος χώρος στο εξωτερικό, στα πρότυπα του οποίου βασίστηκε η δημιουργία του Studio 6 ή έφτιαξες ένα γυμναστήριο που λόγω πολύχρονης εμπειρίας, θεωρείς ότι είναι το ιδανικότερο για εκγύμναση αθλητών και μη. 

Το στούντιο μου, θα έλεγα ότι είναι φτιαγμένο μέσα από τη δική μου πείρα στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα της καλαθόσφαιρας. Εντοπίζοντας κάποιες βασικές ελλείψεις σε στοιχειώδεις υποδομές στον τομέα της εκγύμνασης, οι οποίες και δυσχέραιναν την προσπάθεια για την προσωπική μου μυϊκή διάπλαση και βελτίωση της απόδοσής, μου δόθηκε το κίνητρο να προχωρήσω στη δημιουργία του δικού μου στούντιο. Σκοπός μου ήταν -και παραμένει-, να μεταφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου στις νέες γενιές. Ως εκ τούτου, το Studio 6, έχει στηθεί με τρόπο που να είναι οπωσδήποτε, εκτός των άλλων, ιδανικό για την άρτια εκγύμναση αθλητών. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιώτης Μπαλαλάς - Ο Έλληνας που «στεγάζεται» στο Μετρό του Λονδίνου

bgsdhf

Σε τι διαφέρει λοιπόν από άλλα γυμναστήρια και πότε λειτούργησε για πρώτη φορά;

Το στούντιο, λειτούργησε επίσημα πριν από λίγους μήνες, όταν εξασφαλίσαμε την άδεια του ΚΟΑ. Έχει ως στόχο την προσωπική εκγύμναση, κυρίως ατόμων άνω των 9 χρονών, που τους αρέσει μια πιο αθλητική προσέγγιση στον τρόπο που γυμνάζονται και ειδικότερα η εξάσκηση στην καλαθόσφαιρα. Επίσης, το Στούντιο 6, είναι εξοπλισμένο με γυμναστηριακό εξοπλισμό, εξοπλισμό νευρομυϊκής διέγερσης και μυϊκής ενδυνάμωσης, από πέντε πρωτοπόρες και καινοτόμες στον χώρο τους, εταιρείες. Οι συγκεκριμένες εταιρείες -Reaxing, Freemotion, Intenza, Flowin και Bodyblade-, προτού κλειστεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ μας, με κάλεσαν να δοκιμάσω τα προϊόντα τους, να τύχω προπόνησης και στη συνέχεια να τους δώσω το δικό μου feedback. Επειδή ακριβώς ενθουσιάστηκα με τα αποτελέσματα που είδα επάνω στο ίδιο μου το σώμα, αποδέχτηκα την προσφορά για να τους εκπροσωπήσω στην Κύπρο ως brand ambassador, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διανομή εξοπλισμού τους.

rynd

Για χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, έχεις συνηθίσει στον πρωταθλητισμό. Να φανταστώ ότι παρόμοιου είδους εκγύμνασης –προπόνησης, κάνεις και στον κόσμο που έρχεται κοντά σου; 

Σίγουρα είναι αυστηρή και πειθαρχημένη, ιδιαίτερη, επαγγελματική και έντονη. Εντούτοις, για να υπάρξουν σίγουρα αποτελέσματα, πρέπει να συνυπάρξουν και άλλοι παράγοντες, όπως τυπικότητα, θέληση, προσπάθεια, υπομονή και επιμονή του πελάτη και πάνω από όλα, να ακολουθείται σωστή διατροφή.

li.u

 

Τελικά ποιοι είναι οι πιο μακροχρόνια «πιστοί» στο πρόγραμμα εκγύμνασης τους. Οι άνδρες, οι γυναίκες ή τα παιδιά και με ποιούς είναι για σένα ιδιαίτερα ευχάριστο να δουλεύεις;

Μέχρι στιγμής, δεν έχω ξεχωρίσει άνδρες, γυναίκες, ή παιδιά, γιατί όλοι ανεξαιρέτως, προσπαθούν και δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους την ώρα που γυμνάζονται, κάτι που και μας τιμά και τους τιμά ιδιαίτερα. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι έχω μια μικρή αδυναμία στα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ. «Παθιάζομαι» να τα βλέπω να αναπτύσσονται, να μεγαλώνουν ορθά, με ήθος, πειθαρχία, αθλητοπρέπεια και να έχουν θετική διάθεση για δουλειά.  

fvzdf

Τελικά, πόσες φορές τη βδομάδα πρέπει να γυμνάζεται κάποιος, πόσες ώρες και για πόσο καιρό, μέχρι να δει πραγματικά αποτελέσματα; 

Αυτό εξαρτάται από τον κάθε πελάτη και τους στόχους τους οποίους θέλει να επιτύχει. Στόχοι που έχουν προκαθοριστεί με τον γυμναστή, τον προπονητή και διατροφολόγο του. Θεωρώ όμως, ότι τρείς φορές εβδομαδιαίως είναι αρκετές. Τα αποτελέσματα θα φανούν ενδεικτικά από τον πρώτο μήνα, ενώ ακόμη πιο εμφανή θα είναι σε διάστημα τριών μηνών. Τονίζω όμως, ότι για να συμβεί αυτό, απαιτείται μια αμφίδρομη, επαγγελματική, συνεπής προσπάθεια και συνεργασία από το ίδιο το άτομο αλλά και τους ειδικούς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ιούδας Λάμπρου - «Το γυμνό αφήνει πολλά στη φαντασία»

tuj

Με το που μπαίνεις στο χώρο του προπονητικού σου κέντρου, βλέπεις μια μπασκέτα. Εκεί, «στήνονται» φιλικά ματς με πελάτες και φίλους για ευχάριστα διαλείμματα;

Ακριβώς έτσι! Είναι ο τόπος εκτόνωσης και αποθεραπείας, είναι παράλληλα όμως και το σήμα κατατεθέν της εξειδικευμένης προπόνησης που κάνουμε σε καλαθοσφαιριστές ηλικίας 9 ετών και άνω. 

sdvds\

Να φανταστώ ότι στο Studio 6, θα συναντήσεις και αρκετούς αθλητές, πρώην συμπαίκτες σου, να γυμνάζονται;

Ναι αυτοί είναι δίπλα μου από την αρχή της δημιουργίας του Στούντιο και πολλοί από αυτούς, ήδη με βοήθησαν με την προώθηση του όπως έκαναν και πολλοί από τους προπονητές μου. Με χαροποιεί ιδιαίτερα, που και αυτοί οι άνθρωποι, ως γνώστες του αντικειμένου, βλέπουν ότι το στούντιο μου ως μια όμορφη πινελιά στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ.

fshgf

Οφείλω να σε ρωτήσω, εάν θα μπορούσε κάποια στιγμή να σε δούμε ξανά ως παίχτη στα γήπεδα ή εάν αυτός είναι ένας κύκλος που έκλεισε για σένα.

Κοίτα, αυτή τη στιγμή έδωσα προτεραιότητα στη δημιουργία και λειτουργία του Στούντιο μου. Παράλληλα, στον ελεύθερο μου χρόνο, είμαι προπονητής και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ και προπονούμαι με ομάδα μία φορά την εβδομάδα. Δεν είμαι σίγουρος αν θα κλείσει ποτέ το κεφάλαιο καλαθόσφαιρα για μένα. Πάντοτε θέλω να είμαι παίκτης και να ασχολούμαι είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά, με το άθλημα αυτό.  

dsvds

Διαθέτεις και ένα e-shop. Τι βρίσκει κάποιος εκεί, σε ποιους αφορά;

Ναι στο site μας www.s-sixshop.com κάποιος μπορεί να βρει όλα τα προϊόντα και των πέντε εταιρειών τις οποίες εκπροσωπώ και έχω την αποκλειστική διανομή σε Κύπρο. Ανάλογα από το βάρος και τον όγκο ποσότητας της παραγγελίας μπορεί να πάρει από 2-3 εργάσιμες μέρες μέχρι 14 εργάσιμες μέρες όχι περισσότερο γιατί και οι 5 εταιρείες έχουν τις αποθήκες τους στην Ευρώπη. Υπάρχουν προϊόντα που μπορεί να αφορούν τον «απλό» μέσο καταναλωτή ο οποίος επιθυμεί να γυμναστεί στο σπίτι, μέχρι και τα πιο εξειδικευμένος εξοπλισμός, κατάλληλος για γυμναστήρια, ομάδες, στούντιο yoga, pilates και στούντιο γυμναστικής. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, έχουν τη δυνατότητα να  γνωρίσουν κι οι ίδιοι την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού, αφού μπορούν να μας επισκεφτούν και να τα δοκιμάσουν επί τόπου- στο χώρο μας-, προτού τα παραγγείλουν. 

Βρες το Studio 6 στο Facebook και Instagram

Φωτογραφίες: The Wanderlust Lab

6ujr

sfavaerf

six

Loader