Τι έκανες στην πανδημία, Κωνσταντίνε Ιάσωνος;

Τι έκανες στην πανδημία, Κωνσταντίνε Ιάσωνος;

Tο sensation των ημερών 

Τον Κωνσταντίνο τον διαβάζεις στο MyLife μας, τον παρακολουθείς στο τηλεοπτικό Happy Hour του ΡΙΚ, αλλά πάνω απ' όλα τον καμαρώνεις στα social media, όπου έχει αναδειχθεί στο instagram sensation των ημερών. 

Μία ερώτηση θέλησα να κάνω στον Κωνσταντίνο, αλλά ο ίδιος αποφάσισε πως θα δώσει κάτι ανάμεσα σε διάγγελμα και μπουστάρισμα αισιοδοξίας. 

Κωνσταντίνε μου, πώς περνάς στην καραντίνα; 

Καραντίνα και τα μυαλά στα… σπίτια μας!

Συμπάσχεις;

Καραντινιώτες και καραντινιώτισες, ξέρω πολύ καλά που βρίσκεστε και τι κάνετε τώρα! 

Εσύ φαίνεται πως βρήκες τρόπους να το απολαύσεις.

Τις τελευταίες βδομάδες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, «αναγκαστήκαμε» να κλειστούμε στα σπίτια μας. Νεύρα, αναστάτωση, πανικός… γιατί λατρείες μου; Μας είπαν είναι για το καλό μας, ας μην παίζουμε με τη φωτιά. Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να γουστάρω να μένω ατελείωτες ώρες στο σπίτι μου. Με ηρεμεί, με ξεκουράζει, με χαλαρώνει. Έτσι, όταν μας ανακοίνωσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, δεν με έπιασε πανικός! Άδραξα την ευκαιρία και φρόντισα να γεμίσω τις μέρες μου δημιουργικά και με χαμόγελο. Προσωπικά αντιμετωπίζω την κατάσταση ως μια πρόκληση για να γίνω καλύτερος σε πολλούς τομείς. 

Ποια είναι η διαφορά του πριν και του μετά; 

Προ-κορωνοϊού η καθημερινότητα μου ήταν εντελώς διαφορετική, γεμάτη από «ρουτινιάρικα» πράγματα που τα έκανα μηχανικά, σαν ένα x-large ρομπότ. Μέσα στην καραντίνα, άρχισα και μαθαίνω μόνος μου να κάνω μοντάζ με εύκολα προγράμματα στο διαδίκτυο, μια διαδικασία που με κάνει δημιουργικό… θα μεγαλουργήσω.

Μπήκα ξανά στην κουζίνα -αναγκαστικά γιατί τελείωσαν τα ταππεράκια της μαμάς- και θυμήθηκα πως κατέχω το θέμα αρκετά καλά. Όσοι με ακολουθείτε στα social media μου θα είδατε μερικές από τις συνταγές που έφτιαξα. Μηλόπιτα, κοτόπιτα, μπανάνα κέικ, εύκολη και γρήγορη πίτσα, η μακαρονάδα του εργένη, πήραν άριστα από εμένα! Αν ήμουν MasterChef, θα περνούσα στην επόμενη φάση. 

Καμιά δουλειά κάνεις ή μόνο μαγειρεύεις; 

Συνέχεια, ασταμάτητα! Σκούπισμα, σφουγγάρισμα και ξεσκόνισμα είναι καθημερινή ενασχόληση, ενώ τακτοποίησα ερμάρια, αρχειοθέτησα φωτογραφίες και διάβασα παιδικά λευκώματα. 

Τηλεόραση βλέπεις ή αν δεν δείχνει εσένα σε αφήνει αδιάφορο; 

Έχω δει αμέτρητα ντοκιμαντέρ, έμαθα την ιστορία των φαλαινών, των μυρμηγκιών αλλά και την ιστορία μεγάλων προσωπικοτήτων. Είμαι έτοιμος για παιχνίδι γνώσεων.. Τόσο διάβασμα (τηλεοπτικό) ούτε στο πανεπιστήμιο. P.s Αγαπώ και το Netflix, είναι πάντα εκεί για μένα! 

Σε βρίσκω πολύ καλά προσαρμοσμένο στη νέα κατάσταση.

Ξέρω πως η καραντίνα μας κρατά μακριά που τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι δύσκολο αλλά απαραίτητο. Φέτος μάλιστα (19/03) γιόρτασα μόνος μου τα γενέθλια μου στη Λευκωσία και δεν είχα κανένα μαζί μου, ούτε τούρτα έσβησα, γιατί έτσι έπρεπε να κάνω! 

Το instagram όμως το έχεις τιμήσει!

Κάνω ασταμάτητα lives στο Instagram με αγαπημένους φίλους και γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα. Κάτι σαν ψυχοθεραπεία ένα πράμα. Σκεφτείτε πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αναγκάζονται να μένουν σε νοσοκομεία για μήνες μόνοι τους. Τι είναι λοιπόν πιο επώδυνο; 

Περιμένω να μου δώσεις ένα μήνυμα αισιοδοξίας. 

Να ξυπνάτε με χαμόγελο, αισιοδοξία και θετικές σκέψεις. Όλα θα πάνε καλά! Να προσέχετε τους εαυτούς σας, μαζί θα τα καταφέρουμε και θα ανταμώσουμε ξανά σε καφετέριες, clubs, παραλίες και γειτονιές! Όταν γεράσουμε θα το θυμόμαστε σαν το σπουδαιότερο μάθημα της ζωής μας… να το θυμάσαι αυτό. Σας φιλώ από μακριά. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Loader