Ξέρω τι έκανες στην καραντίνα, Μυρτώ Τοφαρίδου

Ξέρω τι έκανες στην καραντίνα, Μυρτώ Τοφαρίδου

Η Μυρτώ είναι η χαρά της ζωής

Ένα χαμογελαστό πλάσμα, ανείπωτα καλαίσθητο, ευγενικό και όμορφο inside out είναι η Μυρτώ Τοφαρίδου. Την αγαπάμε πολύ γιατί είναι η χαρά της ζωής, τόσο αυτή όσο και η Phiale Wines της οποίας είναι η πολύ περήφανη ιδιοκτήτρια. Από την Αθανασίου Διάκου στο κέντρο της Λεμεσού, η Μυρτώ αποφάσισε να ζήσει την καραντίνα μακριά από την πόλη, κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα και με πολύ δικαιολογημένη αισιοδοξία. 

Μυρτώ dear, πώς πέρασες την καραντίνα;

Βρισκόμουν στις Πλάτρες για περίπου 30 ημέρες. Επέστρεψα στη Λεμεσό.

Είχεις partners in quarantine ή πήρες τα βουνά μόνη;

Ναι ευτυχώς.

Θα ήθελα να μου περιγράψεις πως είναι οι ημέρες σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ξυπνάω γύρω στις 06:30 και γυμνάζομαι περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. Στη συνέχεια διαβάζω και ενημερώνομαι σχετικά με το κρασί. Μαγειρεύω κάθε μεσημέρι ανελλιπώς. Προσπαθώ να ακολουθήσω τα χνάρια του αδελφού μου, Χριστόφορου. Θέλω να πιστεύω πως βρίσκομαι σε καλό δρόμο, ελπίζω πως θα σου το επιβεβαιώσουν οι partners in quarantine.

Επίσης ετοιμάζω τις αναρτήσεις για τα social media για την κάβα, διαβάζω, ακούω μουσική, βλέπω Netflix ή τουλάχιστον προσπαθώ, καθώς συνήθως πέφτω στην αγκαλιά του Μορφέα επί του καναπέ στα μέσα των ταινιών και εννοείται πάω για περίπου 30-50 λεπτά βόλτες στη φύση. Μέσα σε όλα αυτά κάνω και τις κατ οίκον παραδόσεις σε πελάτες μου που έχουν ξεμείνει από κρασιά :)

 

Υπήρξες πολύ δραστήρια.

Ναι. Δεν ήθελα, ούτε επέτρεψα να μείνω αδρανής.

Η κάβα σου στη Λεμεσό ήταν κλειστή αλλά λειτουργούσε κανονικά. Πώς το κατάφερες;

Κατα τη διάρκεια της διαμονής μου στις Πλάτρες δημιούργησα και το online shop της κάβας μου, το www.phialewines.com. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, αλλά ένεκα COVID-19 και καραντίνας έγινε πολύ πιο γρήγορα και οφείλω να παραδεχτώ ήταν πολύ πιο σύντομο απ´ότι το υπολόγιζα. Έτσι οι πελάτες μου έκαναν τις παραγγελίες τους και τις παραδίδαμε χωρίς να ξεμείνει κανείς από αλκοόλ.

 

Υπήρξες όμως πολύ δραστήρια και στα social media.

Ναι, για εμένα ήταν πολύ σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει μια ροή. Ημουν σε επαφή με τους ανθρώπους των οινοποιείων με τους οποίους συνεργάζομαι και επίσης ήθελα να κρατώ ενήμερους και τους πελάτες μας για τα κρασιά μας. Τα social media υπήρξαν πολύ βοηθητικά σε αυτό το κομμάτι και υπήρξε μια συνεχής επαφή.

Ποια υπήρξε η μεγαλύτερη πρόκληση της καραντίνας;

Να μείνεις άπραγος και να πανικοβληθείς. Δεν πιστεύω ότι θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να οργανωθούμε, να σκεφτούμε και να έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Εν μέσω πανδημίας και ζώντας σε καραντίνα, πόσο αισιόδοξη είσαι; Σε γενικές γραμμές είμαι ένα αισιόδοξο άτομο. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι κάτι το οποίο μπορώ να ελέγξω. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο πολύ ενεργή για να μην με πάρει από κάτω.

Πόσα tasks έβαλες στο to do list σου, και πόσα από αυτά έχεις τικάρει;

Έβαλα αρκετά tasks και τα πλείστα τα έχω τικάρει αλλά νιώθω ότι δεν θα προλάβω να κάνω όσο θέλω. Some more quarantine days please?

Τι σου λείπει περισσότερο;

Μου λείπει η οικογένεια μου, οι φίλοι μου. Οι αγκαλιές και τα φιλιά από τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Απλά πράγματα τα οποία τις πλείστες φορές ξεχνάμε πόση μεγάλη αξία έχουν στη ζωή. Η κάβα μου, το δεύτερο μου σπίτι, το μωρό μου όπως λέω. Τι απολαμβάνεις περισσότερο; Ότι μπορώ να δουλεύω χωρίς συγκεκριμένο ωράριο, με τους δικούς μου ρυθμούς και χωρίς χρονοδιαγράμματα.

Τι έκανες εν καιρώ καραντίνας και θα υιοθετήσεις όταν αυτή λήξει;

Εννοείται περισσότερες εκδρομές στη φύση. Ήταν σωτήριο για εμένα και τη ψυχική μου υγεία το ότι βρισκόμουν κοντά στο πράσινο.

Loader