"Art in the city": Ο καλλιτέχνης Γιώργος Κοτσώνης, μας «ξεναγεί» στην τέχνη του (Βίντεο)

"Art in the city": Ο καλλιτέχνης Γιώργος Κοτσώνης, μας «ξεναγεί» στην τέχνη του (Βίντεο)

Εκτός από τη ζωγραφική, ο Γιώργος Κοτσώνης έχει ασχοληθεί και με το ψηφιδωτό.

Η Κύπρος, ανάμεσα στα άλλα, μπορεί να είναι υπερήφανη για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιάς της.

Η Digital Tv φιλοξενεί τη σειρά αφιερωμάτων "Art in the city", του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, όπου παρουσιάζει το έργο Κυπρίων καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους της τέχνης, στo πλαίσιo της προβολής της.

Δεύτερος καλλιτέχνης ο Γιώργος Κοτσώνης που γεννήθηκε στο Παλαιχώρι το 1940. Αφού αποφοίτησε από την Εμπορική Ακαδημία Λεμεσού το 1958, μετέβη στην Αγγλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο Saint Martins School of Art του Λονδίνου.

Το 1960 συνέχισε τις σπουδές του στο σχέδιο και στη ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνο και το 1963 πήγε στη Τσεχοσλοβακία, όπου συνέχισε κι ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Πράγας, κοντά στον καθηγητή Αντονίν Πελς.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Γιώργος Κοτσώνης επέστρεψε στην Κύπρο κι εγκαταστάθηκε στην Πάφο όπου εξακολουθεί να διαμένει και να εργάζεται.

Ο Γιώργος Κοτσώνης έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Εκτός από τη ζωγραφική, ο Γιώργος Κοτσώνης έχει ασχοληθεί και με το ψηφιδωτό.

 

Loader