"Art in the city": O καλλιτέχνης Νίκος Κουρούσιης, μας «ξεναγεί» στην τέχνη του (Βίντεο)

"Art in the city": O καλλιτέχνης Νίκος Κουρούσιης, μας «ξεναγεί» στην τέχνη του (Βίντεο)

Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Κύπρου

Η Κύπρος, ανάμεσα στα άλλα, μπορεί να είναι υπερήφανη για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιάς της.

Η Digital Tv φιλοξενεί τη σειρά αφιερωμάτων "Art in the city", του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, όπου παρουσιάζει το έργο Κυπρίων καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους της τέχνης, στo πλαίσιo της προβολής της.

Τέταρτος καλλιτέχνης που φιλοξενείται ο Νίκος Κουρούσιης.

Ο Νίκος Κουρούσιης γεννήθηκε το 1937 στο Μιτσερό και ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Σπούδασε τέχνη στην Σχολή Καλών Τεχνών Saint Martin’s και στο Horney College of Art στο Λονδίνο. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Κύπρου.

Η θεματογραφία του Νίκου Κουρούσιη συνδέεται άμεσα με το μύθο, ενώ, μέσα από τα έργα του μας καλεί να στοχαστούμε για την ανθρώπινη, κοινωνική διάσταση, μέσα από νέες εικαστικές κατευθύνσεις και καινούργια εκφραστικά μέσα.

Το 2021 του απονεμήθηκε το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Νίκος Κουρούσιης ασχολήθηκε, επίσης, με τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία, συνεργαζόμενος κατά καιρούς με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Το 2012 του απονεμήθηκε το βραβείο σκηνογραφίας του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

 

 

Loader