"Art in the city": O καλλιτέχνης Σπύρος Δημητριάδης, μας «ξεναγεί» στην τέχνη του (Βίντεο)

"Art in the city": O καλλιτέχνης Σπύρος Δημητριάδης, μας «ξεναγεί» στην τέχνη του (Βίντεο)

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Μονακό και τη Λιθουανία

Η Κύπρος, ανάμεσα στα άλλα, μπορεί να είναι υπερήφανη για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιάς της.

Η Digital Tv φιλοξενεί τη σειρά αφιερωμάτων "Art in the city", του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, όπου παρουσιάζει το έργο Κυπρίων καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους της τέχνης, στo πλαίσιo της προβολής της.

Έκτος καλλιτέχνης που φιλοξενείτε ο Σπύρος Δημητριάδης.

Ο Σπύρος Δημητριάδης είναι ζωγράφος και συγγραφέας ενώ υπήρξε ο πρώτος δημιουργός κινουμένων σχεδίων στην Κύπρο. Γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 29 Νοεμβρίου του 1950.

Τον Σεπτέμβριο του 1969 πήγε στην Πράγα για σπουδές. Εκεί σπούδασε ζωγραφική με εξειδίκευση στις γραφικές τέχνες για τηλεόραση και κινηματογράφο στην Ακαδημία Εφαρμοσμένων Τεχνών VŠUP της Πράγας στη Τσεχία. Αργότερα, εξειδικεύτηκε στο Computer Animation στην Αγγλία.

Ζει στη Λεμεσό όπου ζωγραφίζει συστηματικά ενώ παράλληλα προγραμματίζει νέες παραγωγές κινουμένων σχεδίων.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Μονακό και τη Λιθουανία. Το έργο του κινουμένων σχεδίων, «Κυπριακές Μεταμορφώσεις» (1977), διάρκειας έξι λεπτών, προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ για Animation, στο Annecy της Γαλλίας, το 1979.

Στις 2 Μαΐου 2012, στην Πόλη του Μεξικού, εκπροσώπησε τους Κύπριους χαράκτες, συμμετέχοντας με δυο μεταξοτυπίες, στα εγκαίνια μεγάλης έκθεσης Κυπριακής Χαρακτικής.

Loader