«Δεν υπάρχει καλύτερος ηθοποιός από (τον σκύλο) τον Skyfall»

«Δεν υπάρχει καλύτερος ηθοποιός από (τον σκύλο) τον Skyfall»

Early drinks κουβεντούλα με τον Αντρέα Κολοκοτρώνη, σκηνοθέτη κυπριακής μικρού μήκους ταινίας για τα αδέσποτα

Η μικρού μήκους ταινία Hope βραβεύτηκε πέντε φορές

Η μικρού μήκους ταινία Hope αναρτήθηκε στο Vimeo πρόσφατα (κάνε scroll down και πάτα play). Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, πρόκειται για μια 16λεπτη περιπέτεια μιας νεαρής φωτογράφου με τον σκύλο της, στα χιονισμένα βουνά του Τροόδους. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Αντρέας Κολοκοτρώνης, απαντά στις ερωτήσεις μας.

Hello. Ποιoς είναι ο σκοπός της ταινίας σας; Η ταινία είναι αφιερωμένη σε όλα τα αδέσποτα και σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει τον θεατή και να του υπενθυμίσει πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν στις ζωές μας τα ζώα και συγκεκριμένα οι σκύλοι. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα χαιρόμασταν πάρα πολύ αν όλοι από εμάς δίναμε κάποιο χρηματικό ποσό, είτε μερικές τροφές στα καταφύγια που το χρειάζονται. 

Πότε αποφασίσατε να γυρίσετε την ταινία και γιατί; Πόσο καιρό κράτησε η προετοιμασία και πόσο καιρό τα γυρίσματα; Είμαστε θαυμαστές των ταινιών μικρού μήκους. Μέσα από τα χρόνια παρακολουθήσαμε διάφορες ταινίες οι οποίες μας κίνησαν την περιέργεια όσο αφορά τον τρόπο παραγωγής τους αλλά και για την απλή ή κάποιες άλλες φορές σύνθετη υπόθεση που είχαν. Το περασμένο καλοκαίρι αποφασίσαμε πως ήταν καιρός να δημιουργήσουμε τη δική μας ταινία. Η προετοιμασία για τα πρώτα γυρίσματα διήρκησε περίπου δύο μήνες. Κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάναμε όλα τα γυρίσματα που είχαν να κάνουν με χιονισμένα τοπία στο Τροόδους και στη συνέχεια η ταινία ήταν υπό επεξεργασία.

ηδηδηδ

To σκυλάκι που παίζει στην ταινία είναι όντως της ηθοποιού; Το σκυλάκι που παίζει στην ταινία με το όνομα Skyfall είναι του παραγωγού. Όμως έχει πολύ καλή σχέση με την ηθοποιό.

Ήταν συνεργάσιμο στα γυρίσματα το σκυλάκι; Δεν υπήρχε καλύτερος ηθοποιός. Ο Skyfall βρισκόταν στο φυσικό του περιβάλλον με τους αγαπημένους του  ανθρώπους. Αυτό έκανε τη συνεργασία μας άψογη. 

Tι είναι εκείνο που σας ευαισθητοποιήσετε στο θέμα των αδεσπότων; Όλα τα άτομα που έλαβαν μέρος στην ταινία είναι πολύ φιλόζωοι εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε όλοι μας κατοικίδια και ξέρουμε ακριβώς πως είναι να έχεις στη ζωή σου έναν σκύλο για φίλο. Περνούσαμε έξω από τα καταφύγια και βλέπαμε αυτές τις ψυχές να ψάχνουν για οικογένεια. Επίσης είδαμε πολλούς σκύλους να τριγυρνούν μοναχικοί στους δρόμους. Έβλεπες μέσα στα μάτια τους τη θλίψη και ένα μεγάλο κενό, γεμάτο μοναξιά. Ήταν άδικο αυτές οι ψυχές να τριγυρνούν φοβισμένες και μόνες. Θέλαμε με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε.

γσγσγσ

Η ταινία βραβεύτηκε διαδικτυακά στο εξωτερικό, πριν κυκλοφορήσει στο ίντερνετ. Πώς έγινε αυτό; Μέσω συμμετοχής σας σε Φεστιβάλ; Η ταινία μπήκε στην πλατφόρμα film freeway, στην οποία εντάσσονται όλα τα εγκεκριμένα φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο. Μετά από αυτό δηλώσαμε συμμετοχή σε διάφορους διαγωνισμούς σε διάφορες ηπείρους του κόσμου ούτως ώστε να να ανταγωνιστούμε με άλλες μικρού μήκους ταινίες. Η ταινία έχει διακριθεί με τα ακόλουθα βραβεία:      

Best Cinematography/CFK international Film Festival United Kingdom

Best Cinematography/Moody Crab Film Festival India

Official Selection Moscow Shorts

Finalist Transylvania's Rolling Ideas

Official Selection Rome Prisma Awards

Yπάρχουν αρκετοί φιλόζωοι στο νησί μας, δεν υπάρχουν; Υπάρχουν φιλόζωοι στο νησί μας αλλά δυστυχώς η νοοτροπία μας δεν αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς όπως θα έπρεπε. Είναι κρίμα να μένεις σε ένα μικρό νησί και να βλέπεις μια αργή εξέλιξη. Πρόσφατα δημιουργήθηκαν νομοί ασφαλείας (Αστυνομία) για τους σκύλους, αυτό ήταν ένα καλό βήμα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν το πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα πιστό φίλο δίπλα σου. 

Με τι άλλο ασχολείσαι στη ζωή σου; Μικρότερος, άκουσα το εξής ρητό. Βρες αυτό που αγαπάς, και κάνει το επάγγελμα ούτως ώστε να μην δουλέψεις ούτε μία μέρα στη ζωή σου. Αγαπώ την κινηματογράφηση και λατρεύω να δίνω στον κόσμο κάτι το οποίο  θα τον κάνει να σκέφτεται και να επεξεργάζεται αρκετή ώρα μετά που θα το έχει δει. Η CinemArt ασχολείται με τη βιντεογράφησή γάμων και διαφημίσεων

Loader