Γιατί υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας στην Κύπρο;

Γιατί υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας στην Κύπρο;

Μια συνέντευξη με την Εγκληματολόγο / Κοινωνιολόγο, Δήμητρα Τσίτση

Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει, σύμφωνα με Ιταλό δραματουργό και ποιητή Vittorio Alfieri.

Μια συζήτηση με την Εγκληματολόγο / Κοινωνιολόγο, Δήμητρα Τσίτση, για την κοινωνία μας σε σχέση με την παραβατικότητα και τα εγκλήματα, την αύξηση της εγκληματικότητας στην Κύπρο, τους κατά συρροή δολοφόνους και τα σημάδια στη συμπεριφορά των παιδιών, στα οποία οφείλουμε να δώσουμε σημασία. 

Η κα Τσίτση, μιλώντας στην εκπομπή «Woman to Woman», περιγράφει ανάμεσα σε άλλα, πώς ένα φονικό όπλο μπορεί να αποκαλύψει τα συναισθήματα του θύτη προς το θύμα, τι αισθάνεται την ώρα που διαπράττει το έγκλημα, ενώ εξηγεί κατά πόσο γεννιέσαι ή γίνεσαι εγκληματίας. 

Είναι ορθό να δίνεις όπλο στο παιδί σου πηγαίνοντας μαζί του κυνήγι; Όταν κάποιος κακοποιεί ζώα, τι μπορεί να σημαίνει; Υπάρχει προφίλ δολοφόνου και αποκλίνουσες που θα έπρεπε να μας υποψιάσουν;

Πως η κοινωνία οπλίζει το χέρι ενός ανθρώπου; Ποια ευθύνη φέρουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν ένα έγκλημα ή κακοποίηση που συμβαίνει, αλλά και κατά πόσο το κράτος παρέχει επαρκή προστασία σε μάρτυρες; 

435447678
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη.

Τα εγκλήματα που διαπράττονται συνδέονται με τα βιώματά μας και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Γιατί υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας στην χώρα μας και κατά πόσο αυτό το φαινόμενο θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μελλοντικά;

Η διαφορά μεταξύ προμελετημένων και εν βρασμώ ψυχής εγκλημάτων και κατά πόσο κάποια από αυτά μπορούν να προβλεφθούν και αποφευχθεί η διάπραξή τους.

Αυτά, είναι μόνο λίγα ερωτήματα από τα πολλά στα οποία δίνονται απαντήσεις μέσα από τη συνέντευξη που προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Woman to Woman» από την Digital tv και την οποία μπορείς να παρακολουθήσεις πιο κάτω.

Loader