Ο Ανδρέας Αραούζος μάς μιλά για τις Πληγές του Ανέμου

Ο Ανδρέας Αραούζος μάς μιλά για τις Πληγές του Ανέμου

Μόνο για έξι παραστάσεις στη Λευκωσία

Στη Λεβέντειο Πινακοθήκη θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την παράσταση «Οι Πληγές του Ανέμου» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή. Ένα ντουέτο από την Alpha Square


Πώς προέκυψε η επιλογή του θεατρικού που θα δούμε; 

Είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν το «βρήκα» εγώ το έργο. Μου το πρότεινε ένας συνάδελφος, ο Φώτης Φωτίου, τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαίτερα. Είναι από τα λίγα έργα που με συγκίνησαν από το χαρτί! Ήξερα αμέσως ότι θα το έκανα κάποια μέρα. Η αρχική ιδέα ήταν για να σκηνοθετούσα, όμως τελικά βρέθηκα χεράκι με τον Δαβίδ (το ρόλο μου)!

Τι πραγματεύεται το έργο του Ρούμπιο;

Ο ίδιος το αποκαλεί το αγαπημένο του από τα έργα του και το αφιερώνει στον πατέρα του. Μας μιλάει για τον ανεκπλήρωτο έρωτα, για τη συμφιλίωση με το παρελθόν, με τους γονείς μας… και κατ’ επέκταση με τον εαυτό μας. 

Πώς θα περιέγραφες τους ήρωές του; 

Ο Δαβίδ είχε και έχει μια καλή ζωή. Όμως, οι ελλείψεις μας μπορούν να είναι πολύ καλά κρυμμένες… Ο Χουάν είναι η χαρά της ζωής και το πικρόχολο απομεινάρι της ταυτόχρονα…! Και είναι και ο Ραφαέλ, ο πατέρας του Δαβίδ, που αντιπροσωπεύει τους σιωπηλούς οδηγούς της ψυχολογίας μας: σιωπηλοί εν ζωή και σιωπηλοί μετά θάνατον… 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε με τον Φώτη Αποστολίδη... 

«Αόρατη Όψη», «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης», «Κωδικός Κόκκινο», «Οι Κονδυλοφόροι του Μαρκήσιου ντε Σαντ», «Το Κέλυφος», «Γιος της Αμαζόνας», «Ο Επισκέπτης» και «Ο Μονόλογος του Τσάρου». Υψηλή αισθητική στην αντίληψη, την αφοσίωση, την απόλαυση και στα αποτελέσματα. Είμαι ευγνώμων για τη φιλία και τη συνεργασία του. 

Πώς έχει προσεγγίσει σκηνοθετικά το έργο ο Βαρνάβας Κυριαζής; 

Ο Βαρνάβας δουλεύει πολύ σκληρά και αυτό δεν θα το απαιτήσει (κατ’ ανάγκη) αλλά θα το εμφυσήσει στον ηθοποιό του. Η εμβάθυνση και ο σεβασμός του στην πρόβα είναι απαράμιλλα. Αισθάνομαι πλούσιος θεατρικά μετά από τις δουλειές μας με τον Βαρνάβα. 

Σε παλαιότερη συνέντευξή σου είχες δηλώσει ότι “Είναι ανιαρός ο ήπιος έρωτας”. Επί ευκαιρίας της παρούσας παράστασης, πώς θα το εξηγούσες αυτό στη βάση του έργου; 

Το λέει ωραία ο Χουάν στο έργο. Δεν αποδέχεται την περιγραφή «ερωτικά» (για τα γράμματα που έγραφε). Δεν είναι επαρκής όρος. Προσθέτει: «φλογερά, παθιασμένα…». Για μένα δεν είναι έρωτας αν δεν υπάρχει η φλόγα εκείνη που βασανίζει.

 


 «Οι Πληγές του Ανέμου»

26 Οκτωβρίου μέχρι 4 Νοεμβρίου 2019

Αίθουσα Claude Monet, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία

Σάββατο (8.30 μμ), Κυριακή (6.30 μμ) και Δευτέρα (8.30 μμ)

Εισιτήρια: €15 & €12 από www.tickethour.com.cy και όλα τα ACS Courier. Πληροφορίες: 7777 7040

Υποστηρικτές: Λεβέντειος Πινακοθήκη και Ισπανική Πρεσβεία

Χορηγός επικοινωνίας: Digital Tree 

 

Loader