Προσοχή, η Φήμη κρατάει φωτογραφική μηχανή

Προσοχή, η Φήμη κρατάει φωτογραφική μηχανή

Με την φωτογράφο Φήμη Χατζηγιάννη έκλεισε ο κύκλος του Woman to Woman

Θα καταφέρει η Φήμη να καταρρίψει κοινωνικά στερεότυπα και ταμπού;

Στο τελευταίο επεισόδιο Woman to Woman της σεζόν, που προβλήθηκε στις 06 Αυγούστου 2021 από την Digital tv, φιλοξενούμενη ήταν μια γυναίκα που μέσα από την τέχνη και τα πρότζεκτ της, προσπαθεί να καταρρίψει τα στερεότυπα της κοινωνίας μας. 

Η φωτογράφος Φήμη Χατζηγιάννη, αν και προτιμάει να μιλάει μέσα από τη δουλειά και το αποτέλεσμα των φωτογραφιών της, αυτή την φορά, έκανε την «υπέρβαση». 

Συζητάει ανάμεσα σε άλλα για την πορεία της, την απόφαση να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, τη διαφορά ανάμεσα στο να φωτογραφίζεις ανθρώπους και κτίρια. Αναφέρεται όμως στα ταμπού της κυπριακής κοινωνίας που «εγκλωβίζουν», την θρησκεία, τον εκφοβισμό και τα δικά της βιώματα και εμπειρίες. 

Η Φήμη Χατζηγιάννη, αν και είναι πλέον φωτογράφος αρχιτεκτονικής, φέρνει ξανά μπροστά στον φακό της από ηθοποιούς, δημοσιογράφους, αθλητές, μέχρι drag queen, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και tattoo artists - η λίστα δεν τελειώνει εδώ-, με στόχο να εκφράσει τις έντονες κοινωνικές ανησυχίες της, κάτι που φαίνεται ότι καταφέρνει με επιτυχία.

65656565776
Η φωτογράφος Φήμη Χατζηγιάννη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Η έρευνα, και παρουσίαση γίνεται από τη δημοσιογράφο Νίκολα Καρατζιά.

Σκηνοθεσία επεισοδίου: Αναστάζια Λουκά

Κινηματογραφιστές: Παντελής ΑναστασίουΈλενα Έλληνα

Μοντάζ: Χριστιάνα Κελλάρη

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη όπως προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής Woman to Woman, η οποία και έκλεισε τον κύκλο της με αυτό το επεισόδιο. Ευχαριστούμε που ήσασταν συνοδοιπόροι σε αυτό το διαδικτυακό ταξίδι συνεντεύξεων, με γυναίκες που ξεχωρίσαμε. 

Loader