The Smallest Creature: «Θέλουμε να τιμούμε τη μουσική»

The Smallest Creature: «Θέλουμε να τιμούμε τη μουσική»

Η κυπριακή μπάντα των The Smallest Creature έρχεται στο Φεστιβάλ Φέγγαρος για να παρουσιάσει παλιά και νέα της τραγούδια

Το κυπριακό συγκρότημα των Τhe Smallest Creature είναι ένα ροκ κουαρτέτο από τη Λάρνακα, που ξεχωρίζει για τις σαγηνευτικές του μελωδίες και τον πλούσιο ήχο τους. Έχουν κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ, το "Million" το 2016 και το "Magic Beans" το 2020, με εξαιρετικές κριτικές και διακρίσεις.

Η μουσική τους προέρχεται από μια ευρεία παλέτα επιρροών που στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να κρατηθούν κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα της εναλλακτικής, με αποτέλεσμα ένα φάσμα ήχων και διαθέσεων από μελαγχολικά grooves μέχρι πανκ ροκ ήχους. Οι στίχοι τους είναι κυρίως ενδοσκοπικής φύσης, γράφονται μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης κατάστασης και των σχέσεων, ζωγραφίζοντας οπτικές μεταφορές που οδηγούν τον ακροατή στο δικό του ταξίδι.

1

Είστε αρκετά χρόνια μαζί ως συγκρότημα. Τι είναι αυτό που σας ενώνει, πέρα από τη μουσική;

Αναπόφευκτα, αυτό που μας ενώνει, όπως και κάθε συγκρότημα πιστεύω, είναι οι εν αρμονία προσωπικότητες. Στα σημαντικά πράγματα της ζωής, αλλά και σε λεπτομέρειες, τα πιστεύω μας και οι συμπεριφορές μας είναι πολύ ευθυγραμμισμένες, όπως ακριβώς και στο χιούμορ.

Η παρουσία σας επί σκηνής έχει λάβει κατά καιρούς πολύ θετικές κριτικές. Απ' όσες έχετε λάβει, ποια είναι αυτή που σας άγγιξε περισσότερο;

Αν θυμάμαι καλά, την προηγούμενη φορά που είχαμε παίξει στο Φέγγαρο είχαν γραφτεί πολύ ωραία λόγια.

Όταν είστε πάνω στη σκηνή, τι είναι αυτό που επιζητάτε να εκπέμπετε και να λαμβάνει το κοινό από εσάς; 

Η σωστή ενέργεια θα έλεγα είναι αυτή που αρμόζει στο κάθε τραγούδι. Το θέμα είναι να τιμάς τη μουσική. Είναι πολύ άσχημο να μην "νιώθεις" το κομμάτι εκείνη την ώρα γιατί αδικείς το ίδιο, τον εαυτό σου και το κοινό.

Ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους το φύλο, η τάξη και ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός καλλιτέχνη διαμορφώνουν τις επαγγελματικές του εμπειρίες και την αισθητική του;

Ερώτηση που ίσως σηκώνει μεγάλη απάντηση. Αυτά είναι θεμελιώδη πράγματα στη διαμόρφωση ταυτότητας, προσωπικότητας και χαρακτήρα, που αναπόφευκτα θα εκφραστούν τελικά σε αισθητική και σε εμπειρίες. Κυρίως μέσα από τον τρόπο που διαμορφώνουν όλες ανεξαιρέτως τις σχέσεις και συναναστροφές ενός ατόμου, και σε διαπροσωπικά αλλά και σε κοινωνικά επίπεδα.

Υπήρξε ποτέ κάποια η στιγμή που αισθανθήκατε ότι τα "κοινωνικά πρέπει" σας εμποδίζουν από το να είστε ο εαυτός σας πάνω στη σκηνή;

Ναι, ίσως, κάποτε. Δεν είμαι σίγουρος σε ποιο βαθμό έχουμε ευαισθησία στα  "κοινωνικά πρέπει" , είναι και λίγο θέμα προσέγγισης το να τα αμφισβητούμε και να τα προκαλούμε.

Τελικά, υπάρχουν έμφυλα στερεότυπα στη μουσική βιομηχανία;

Δυστυχώς σε κάθε κοινωνικό σύνολο υπάρχουν, από κάποιους, κάποτε. Θα ήθελα να πιστεύω ότι στη μουσική η κατάσταση είναι καλύτερη από τον μέσο όρο, αλλά δεν ξέρω αρκετά για να το απαντήσω.

Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας στο Φέγγαρος;

Υλικό, κυρίως, από τον δίσκο μας Magic Beans, αλλα και καινούρια, ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Οι The Smallest Creature θα εμφανιστούν στη σκηνή του Φεστιβάλ Φέγγαρος 2022 την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και εισιτήρια ΕΔΩ

Loader