Στέφανος Φαρμακάς: «Ήξερα ότι πέθαινα. Ζεις το θάνατό σου»

Στέφανος Φαρμακάς: «Ήξερα ότι πέθαινα. Ζεις το θάνατό σου»

Ο γνωστός Σκηνοθέτης και Παραγωγός, μας διηγείται πως βρέθηκε ένα βήμα πριν το θάνατο

Ο Σκηνοθέτης και Παραγωγός, Στέφανος Φαρμακάς, έχασε τη μητέρα του όταν εκείνη ήταν 50 ετών, λόγω του εθισμού της στο αλκοόλ. Από την ίδια αιτία έχασε και δύο θείους του. Ο ίδιος, δεν απέφυγε το μονοπάτι του αλκοολισμού, παρά τα γεγονός ότι γνώριζε από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτού. 

Αντιθέτως, στα 13 – 14 του χρόνια, ξεκίνησε να πίνει. Σε σημείο που οι φίλοι του αστειευόμενοι και χωρίς να φαντάζονται καν, αυτό που θα ακολουθούσε, τον αποκαλούσαν «βασιλιά της μπίρας». Η κατανάλωση πέρασε στην κατάχρηση και από εκεί στην εξάρτηση. Μια εξάρτηση σε σημείο που ο ίδιος δεν μπορούσε να λειτουργήσει και να κάνει τα βασικά της καθημερινότητας αν πρώτα δεν έβαζε στον οργανισμό του τη «δόση» του. 

Χέρια τρεμάμενα, ανικανότητα πολλές φορές να περπατήσει – χρειαζόταν τη βοήθεια περπατητήρα (πι)- ή σερνόταν μέσα στο σπίτι μέχρι να φτάσει στο σημείο όπου βρισκόταν το μπουκάλι με το αλκοόλ που χρειαζόταν.

Εγκατέλειψε τη συζυγική εστία και κατ΄επέκταση σύζυγο και τις δύο τότε μικρές του κόρες, ώστε να απομονωθεί σε ένα διαμέρισμα και να κάνει ανενόχλητος ό,τι ήθελε. Και αυτό που ήθελε, ήταν μονάχα να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ. Μέχρι που έφτασε σε σημείο κατάντιας όπως ο ίδιος το αποκαλεί. 

Κι όταν ξέμενε, καλούσε μια ταβέρνα που γνώριζε ότι άνοιγε στις 10:30 το πρωί, ώστε να παραγγείλει, δήθεν, φαγητό, μαζί με ένα μπουκάλι ζιβανία. 

"Ήξερα ότι πέθαινα. Ζεις το θάνατό σου" λέει με ο ίδίος με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Ένα βήμα πριν τον θάνατο όμως, κατάφερε να κάνει στροφή, να ανέβει ξανά στην «επιφάνεια» και να κοιτάξει στο φως. Στον εθισμό του έβαλε βαρίδι και τον άφησε στο βυθό. 

Σήμερα, όντας «καθαρός» 15 σχεδόν χρόνια, μιλάει στα «ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.» της Digital tv, με περιγραφικότητα και χωρίς ωραιοποιήσεις, για μια περιπέτεια που του στοίχισε μεν, αλλά την έκανε εφόδιο ζωής δε. Τη γνώση που απέκτησε μέσα από τα δικά του επώδυνα βιώματα, προσπαθεί να την μεταλαμπαδεύσει στους νέους.

Ακολουθεί ολόκληρη η γεμάτη με κοινωνικά μηνύματα συνέντευξη του Στέφανου Φαρμακά, όπως προβλήθηκε την Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021. 

Στείλτε στο [email protected] και τη δική σας ιστορία ή κάποιου ανθρώπου που γνωρίζετε ότι θα επιθυμούσε να αφηγηθεί τα δικά του βιώματα μέσα από την εκπομπή μας.

Loader