Η Χριστιάνα Αρτεμίου μάς μιλά για τη νέα παράσταση που έχει γράψει και πρωταγωνιστεί

Η Χριστιάνα Αρτεμίου μάς μιλά για τη νέα παράσταση που έχει γράψει και πρωταγωνιστεί

Αποκαλύπτει πότε επιστρέφει το «Κάρμα» αλλά και τι επιδιώκει μέσα από τη σειρά

Η Χριστιάνα Αρτεμίου είναι από τις αγαπημένες ηθοποιούς - και όχι μόνο- του νησιού μας . Η ίδια παράλληλα ασχολείται και με το γράψιμο σεναρίου. Με αφορμή τη νέα της παράσταση «Νύχτες Κωμωδίας», θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τη νέα της δουλειά.

Η Χριστιάνα Αρτεμίου μάς μίλησε για τη νέα της παράσταση «Νύχτες Κωμωδίας»  αλλά και για  "το γέλιο που γεννιέται μέσω μιας σατιρικής ματιάς των γεγονότων και μικραίνει το μέγεθος του κακού". Τέλος, μας αποκάλυψε πότε επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το «Κάρμα» και αν κάποια από τις ιστορίες που έχουμε δει στη σειρά, την άφησαν άγρυπνη τα βράδια.

Η νέα σου παράσταση «Νύχτες Κωμωδίας»  υπόσχεται μπόλικο χιούμορ και άφθονο

γέλιο. Τελικά, πόσο πολύ λείπουν από τη ζωή μας;

Οι εποχές που ζούμε είναι τόσο τρομακτικές και αβέβαιες, που επιβάλλεται να τις

αντισταθμίσουμε με λίγο γέλιο, σάτιρα και απομυθοποίηση όλων όσων ζούμε. Ίσως το γέλιο να είναι το μόνο μας "όπλο" για να αποφορτιστούμε από αυτά που βιώνουμε και να "ξαναγεννήσουμε" μέσα μας την αισιοδοξία, τη δύναμη και τη θετική μας ενέργεια.

' '

 

Η παράσταση είναι κωμωδία, ωστόσο θίγει σοβαρά ζητήματα που έπληξαν την

ανθρωπότητα τα τελευταία 2 χρόνια. Η κωμωδία στην τελική λειτουργεί ως όχημα για να πεις όσα θες απλώς με πιο εύπεπτο τρόπο;

Η κωμωδία και περισσότερο η σάτιρα, είναι απαραίτητα για να διατηρήσει ο άνθρωπος την

αισιοδοξία του και την πίστη του ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Το γέλιο που γεννιέται μέσω

μιας σατιρικής ματιάς των γεγονότων, μικραίνει το μέγεθος του “κακού” και λειτουργεί σαν μια

αγκαλιά ανακούφισης και ένα χαριτωμένο κλείσιμο του ματιού, σαν κάποιος να θέλει να σου πει “μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά στο τέλος...θα το δεις”. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με το Comedy Show μας, για αυτό δώσαμε τον τίτλο ΝΥΧΤΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ. Γιατί αν αλλάξουμε λίγο την οπτική μας γωνιά, θα αντιληφθούμε ότι όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε, είναι σαν μια καλοστημένη κωμωδία. Κακόγουστη μεν...αλλά κωμωδία. Σαν κάποιος να μας κοροϊδεύει...αλλά στο τέλος θα γελάσουμε εμείς. Γιατί όπως λέει και το ρητό, “γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος...”.

 

 

Διάβασε Επίσης: Η Μαρίνα Βρόντη θα ήθελε ιδανικά να γεράσει μέσα στο θέατρο 

Το «Κάρμα» θα επιστρέψει στις οθόνες μας, όπως αποκάλυψες εσύ η ίδια. Εσύ πώς το

μεταφράζεις το ότι κατάφερε να κινήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών; Ότι έλειπε κάτι

τέτοιο από την κυπριακή τηλεόραση;

Το γεγονός ότι το «Κάρμα» παρουσιάζει αληθινές ιστορίες που έγιναν στον τόπο μας, μέσα από

ένα ανθρωποκεντρικό φακό, θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που κέντρισε το

ενδιαφέρον και την περιέργεια των θεατών. Και φυσικά όλες οι πληροφορίες και ενημέρωση που δίνονται στο τέλος κάθε επεισοδίου, ανάλογα με τη θεματολογία του, πιστεύω είναι αυτό που διαφοροποιεί το «Κάρμα» από όλες τις υπόλοιπες σειρές παρόμοιου περιεχομένου, που έγιναν στο παρελθόν. Σίγουρα έλειπε από την κυπριακή τηλεόραση μία σειρά ανθρωποκεντρική, όπως είναι το «Κάρμα» , γιατί εκτός από την καταγραφή και παρουσίαση αληθινών γεγονότων, στόχος της είναι να περάσει μηνύματα που ίσως αφυπνίσουν και βελτιώσουν την κοινωνία μας.

Ποιες διαφορές υπάρχουν στη μυθοπλασία σε σχέση με την αποτύπωση των

πραγματικών γεγονότων;

Όταν ασχολείσαι με μυθοπλαστικό σενάριο, πηγή έμπνευσης σου είναι η φαντασία, ίσως και μερικά βιώματα σου. Και σίγουρα γράφεις πιο ελεύθερα, πιο ανέμελα και χωρίς περιορισμούς. Στην περίπτωση όμως καταγραφής αληθινών γεγονότων, χρειάζεται πολύ έρευνα, σωστός

τρόπος αποτύπωσης των γεγονότων, ουδέτερη στάση και σεβασμός στους διαλόγους, γιατί

καλείσαι να παρουσιάσεις ζωές ανθρώπων που έζησαν στα αλήθεια. Άρα προσπαθείς να είσαι όσο πιο σωστός και δίκαιος απέναντι σε κάθε “χαρακτήρα” που εμπλέκεται στην ιστορία, είτε αυτός είναι το θύμα είτε είναι ο θύτης.

Πότε θα το δούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες;

Προγραμματίζουμε να πάμε ξανά γύρισμα τους μήνες του καλοκαιριού και με τη νέα σεζόν, θα προβληθούν τα καινούργια μας επεισόδια.

Υπάρχει κάποιο έγκλημα που σε συγκλόνισε τόσο, σε βαθμό που σε άφησε άγρυπνη

κάποια βράδια; 

Αρκετά, μπορώ να πω. Υπήρχαν ιστορίες που με τραυμάτισαν ψυχικά, άλλες μου προκάλεσαν εκνευρισμό, άλλες τεράστια θλίψη, πολλές φορές και κλάμα καθώς διάβαζα και μελετούσα την υπόθεση τους. Υπήρχαν και περιπτώσεις που έμεινα άγρυπνη, καθώς με βασάνιζε ο τρόπος με τον οποίο έπρεπε να αποδoθεί τηλεοπτικά, μια φρικαλέα σκηνή που εξελίχθηκε με βία. Πώς να μεταφέρεις τηλεοπτικά τον ανθρώπινο πόνο και την αδικία; Δε σας κρύβω ότι η ιστορία ενός συγκεκριμένου επεισοδίου με είχε αγγίξει τόσο πολύ, που ένιωσα την ανάγκη να ψάξω να βρω τον τάφο του συγκεκριμένου θύματος για να εναποθέσω εκεί ένα λουλούδι.

Διάβασε Επίσης: Πάμε θέατρο;

Χριστιάνα, εσύ μέσα σε αυτή τη γκρίζα καθημερινότητα που ζούμε από πού αντλείς χαρά; Γιατί δίνεις την αίσθηση ενός φύσει αισιόδοξου ανθρώπου;

Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε αισιόδοξοι κάθε μέρα, κάθε ώρα. Δυστυχώς όλοι έχουμε τις σκοτεινές μας στιγμές, τις “μαύρες” μας μέρες και τις στιγμές που λυγίζουμε, γιατί νομίζουμε ότι δε διαθέτουμε άλλα “καύσιμα”. Ευτυχώς όμως, η δύναμη του ανθρώπου είναι ανεξάντλητη και ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα, ένα κοίταγμα στον ουρανό, μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας και να ενεργοποιήσει ξανά την αισιοδοξία μας. Ο μεγαλύτερος αγώνας που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθούμε να βλέπουμε πάντα τη θετική πλευρά όσων μας ταλαιπωρούν και να γελούμε... πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με αυτά που βιώνουμε. Όπως λέει και το τραγούδι... “σαν γλιστρώ και πέφτω χάμω και λασπώνομαι, βάζω μπρος τα δυο μου χέρια και σηκώνομαι”.

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

 

Πηγή ανάρτησης

Loader