Kωνσταντίνος Κυπριανού: «To AfroBanana γεννήθηκε από ανάγκη....η Κύπρος το είχε ανάγκη» (Bίντεο)

Kωνσταντίνος Κυπριανού: «To AfroBanana γεννήθηκε από ανάγκη....η Κύπρος το είχε ανάγκη» (Bίντεο)

Ο γνωστός σε όλους μας, Cotsios o Pikatillis, ο ιθύνων νους πίσω από τη μουσική αυτή κοινότητα, μας λέει ότι δυο χρόνια ένεκα της πανδημίας, υπάρχει η ίδια ανάγκη για έκφραση

Άναγκη να αποτυπώσουμε όλα όσα μας προκάλεσε ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας. Ο άνθρωπος που έχουμε να ευχαριστούμε για την ύπαρξη του AfroBanana είναι ο καταλληλότερος να μας περιγράψει τι να περιμένουμε φέτος, σε ένα φεστιβάλ που κατάφερε όχι μόνο να καθιερωθεί, αλλά να αποκτήσει το δικό του πιστό κοινό, που μοιράζεται την ίδια αστείρευτη αγάπη για τη μουσική.

Ο Cotsios o Pikatillis άρχισε πριν από 10 χρόνια μαζί με τη Μάρθα Γεωργίου να διοργανώνουν το AfroBanana. Σκοπός τους να «γεννηθεί» και στην Κύπρο μια μουσική σκηνή που όμοια της δεν υπήρχε, που να συνδύαζε ηλεκτρονικά ακούσματα δοσμένα με έναν πιο ποιοτικό τρόπο, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική. 

Έκτοτε, τα καλοκαίρια μας είναι συνυφασμένα με το AfroBanana, που κάθε φορά καταφέρνει να μας εκπλήσσει δημιουργικά και ευχάριστα. Η φετινή τοποθεσία, σε μια απομονωμένη περιοχή στο χωριό Γιαλιά της Πάφου, από τα ομορφότερα μέρη του τόπου μας, μας κάνει να αδηνομονούμε για τις 13 Ιουλίου, ημερομηνία έναρξης του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μήνα. 

Δες όσα είπε ο Cotsios o Pikatillis στην Avant Garde στο βίντεο που ακολουθεί 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Afrobanana (@afrobananafest)

Περισσότερα για το AfroBanana: FacebookΙnstagram 

Συνεργάτης του AfroBanana: Avant-Garde 

*Το βίντεο είναι μια παραγωγή της Digital TV 

 

Διάβασε ακόμη: Το «Needless» έρχεται στο AfroBanana 

 

Kεντρική Φωτό: Bella Kotak!

 

 

Loader