Μίλα μας, Γιώργο Κυριάκου, για το καινούριο σου stand up show

Μίλα μας, Γιώργο Κυριάκου, για το καινούριο σου stand up show

Κάναμε την συνέντευξη στην κυπριακή επειδή… έτσι

Ο Γιώργος Κυριάκου επιμένει στην κυπριακή διάλεκτο και γουστάρουμε. Στην παρακάτω συνέντευξη μας μιλά για το καινούριο του stand up comedy show και εμείς μεταφέρουμε αυτούσια την συνομιλία μας. 


Τι να περιμένουμε που το καινούριο σου το σόου; 

Εν το best off. Ό,τι καλύτερο είπα τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ένα show. Ο σκοπός είναι να τα δει live όσος παραπάνω κόσμος γίνεται τζαι μετα taping upload τζαι πάμε στα επόμενα.  

Ήνταλως προκύπτει η θεματολογία;  

Τυχαια. Ζω την ζωή μου τζαι ότι μου κινήσει το ενδιαφέρον περνώ το που την μέθοδο. Αν φκαλει κάτι καλώς. Αν όχι αφήνω το.   12

Αυτολογοκρίνεσαι όταν δουλέφκεις; 

Τίποτε δεν λογοκρίνω πριν το πω πάνω στην σκηνή. Υπάρχουν κομμάτια που εν τα λέω γιατί νιώθω ότι δεν είμαι αρκετά ώριμος ως κωμικός ή ότι το κοινό δεν είναι έτοιμο. Τούτο εν στρατηγική. 

Εντοπίζεις διαφορές στο κοινό των διαφορετικών πόλεων της Κύπρου; 

Δυστυχώς ναι. Τζαι τούτο εν κάτι που το έμαθα που το θέατρο. Εν κάτι που το λέμε μεταξύ μας οι επαγγελματίες του θεάτρου, ότι οι Λεμεσιανοι -όσοι έρκονται- γελούν πιο εύκολα τζαι γελούν παραπάνω. Ε τούτο ισχύει τζαι στο Stand Up αλλά η διαφορά δεν είναι τόσο εμφανής μεταξύ Λεμεσού-Λευκωσίας όσο Λεμεσού-Λάρνακας. Όμως τούτα δεν είναι απόλυτα. Έχω κάμει απολαυστικότατες παραστάσεις στην Λάρνακα τζαι ο κόσμος ήταν χαμε. Εν τζαι πας την μέρα. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ >> Με τι γελάμε οι Κύπριοι και που «φρενάρουμε» απότομα;

Θυμάσαι ποια ήταν η πιο αμήχανη αντίδραση που εισέπραξες που το κοινό; 

Αμήχανες αντιδράσεις να θέλεις. Εγώ παίζω πολλά με την αμηχανία. Χρησιμοποιώ την σαν tension builder για να έρτει μετά το γέλιο της ανακούφισης τζαι της χαλάρωσης. Αλλά υποθέτω εννεν τούτο που ρωτάς. Εσύ μάλλον ρωτάς ποτέ εισιεν αμήχανη στιγμή τζαι εγώ να μεν ήξερα τι να την κάμω. Πολλές! Εν δύσκολο να πιάσω μια. Αλλά έλα. Ένας 50αρης που τον έφερε η γυναίκα του τζαι ενω τζινη επερναν καλά τζίνος απλά εθώρεν το ποτό του τζαι έτρωε… Σε μια φάση φωνάζει “Εννά πεις τίποτε να γελάσουμε τζαι εμεις;”. Ήταν άβολο. 

Τζαι η πιο ενθουσιώδης αντίδραση; 

Κάποιος σειράς που το στρατό, που είχα να τον δω χρόνια, ερεσσεν τυχαία έξω που τον Δρόμο στην Λεμεσό τζαι είμαστουν έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Θωρεί με, λέει μου “Μα ήντα που έσιει δάμε;”, “Stand Up”. “Έσιει θέσεις;”, “Όϊ”. “Μα θέλω να το δω”. “Άκου. Θα μπεις μέσα όρθιος δωρεάν, αλλα αν σου αρέσει μετά εννά με πιερωσεις”. Γελά. Γελώ. “Έλα. Σταθου δάμε τζαι μια χαρά εννα είμαστε”. Στην μέση του Stand Up, που btw εθωρεν όρθιος, ερκεται πάνω στην σκηνή, δια μου έναν δεκάευρο τζαι πάει πίσω στην “θέση” του. Τι άλλο θέλεις; 123

Εν έτοιμο το κυπριακό κοινό για αυτό που θα αποκαλούσαμε “σκληρό χιούμορ”; Έσιει θέματα ταμπού; 

Πατρίς θρησκεία θάνατος τζαι σεξ. Εν τα θέματα που το κοινό μας ώρες ώρες δυσκολεύκεται. Πέραν που τους ανθρώπους που απλά εν τους αρέσει τούτο το χιούμορ τζαι εν δικαίωμα τους, γενικά είμαστεν σε πολλά καλό δρόμο. Εγώ προσωπικά έχω πει πολλά σκληρά αστεία. Αστεία που κόσμος που εγέλασεν είπεν μου μετά, ρε φίλε τούτο πρόσεχε που το λαλείς. Εγώ βέβαια είμαι κελλετζής. Όσον είμαι πάνω στην σκηνή αρέσκει μου να μιλώ για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. 

Γιατί; 

Γιατί αν δεν το κάμεις στο Stand Up, εν θα το κάμεις πουθενά. Το Stand Up εν χώρος εκτόνωσης τζαι αφού ζούμε άσιημα πράματα πρέπει να τα εκτονώνουμε τζαι τζίνα. 

Το κοινό συμμετέχει στο σόου ή ντρέπονται οι κύπριοι; 

Γεννικά αντρέπουνται. Αλλά τις παραπάνω φορές καταφέρνω τους. Εμένα αρέσκει μου πολλά να πιντώνει το κοινό. Τζαι σε κάθε show κάποιος εννά πιντώσει τζαι θα φυρτούμεν ούλλοι μας. Όϊ να κάμνουν τους έξυπνους τζαι να ενοχλούν. Να πιντώνουν. Που σημαίνει ακούν καταλάβουν που το πέρνω τζαι βοηθούν με. Τζαι πάνω στην σκηνή ανέβηκαν κάποιοι μαζί μου τζαι ήταν τέλεια. Αλλά έσιει τζαι κόσμο που ανατρέπεται να γελάσει τζαι έρκεται σε Stand Up. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ >> Γιώργος Κυριάκου: Αν δεν έχει χρησιμότητα μια παράσταση, βαριέμαι

Ποιον stand up κωμικό θαυμάζεις τζαι γιατί;

Εν πολλοί. Αλλά αφού πρέπει να θκιαλεξω ένα εννά πω Louis C. K. Το πως εξελίχτηκε σαν κωμικός μέσα στα χρόνια εν απλά αξιοθαύμαστο. Ο τύπος όταν εν πάνω στην σκηνή φκάλει σου ένα αίσθημα ασφάλειας. Ότι στα κωμικά του σιέρκα μόνο να περάσεις τέλεια μπορείς. Αν ήταν αληθινό τζαι για τα κανονικά του σιέρκα εννά ήταν ούλλα τέλεια. 

Πότε μπορεί να θεωρηθεί ένα σόου πετυχημένο για σένα;   

Προς το παρόν οταν το κάμνω. Το Stand Up γεννιέται ακόμα στην Κύπρο οπότε κάθε παράσταση εν κέρδος. Βέβαια μετά που κάθε show λέω στο κοινό ότι αν θέλουν κάμνω τζιάλλο τζαι να φκουν τζαι τζίνοι πάνω να πουν ιστορίες τους τζαι να  αυτοσχεδιάσουμε. Όταν το κάμνουν εν καθαρή επιτυχία! 

 

Loader