Ο Dj KATRA έρχεται στο Emotions Festival

Ο Dj KATRA έρχεται στο Emotions Festival

Ο Dj KATRA μάς μίλησε για την techno και τη σχέση του με τη μουσική

Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της techno του νησιού μας, Emotions, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, τον Dj KATRA. Ο ταλαντούχος Dj KATRA έχοντας ως βάση του την Αθήνα στις αρχές του 2000 άρχισε να συλλέγει βινύλια προτιμώντας την σκοτεινή τζαζ και τη δυτικοαφρικανική μουσική. Σήμερα, το μουσικό του φάσμα εξαπλώνεται σε υπνωτική, ψυχεδελική techno που περιλαμβάνει κρουστά και πειραματικές εξερευνήσεις. Ο Dj KATRA ή αλλιώς anthony__kat είναι resident DJ στo ptxathens και στο pielectronics label party, ενώ παίζει συχνά και στο astronbar. Έχει παίξει επίσης στο about.blank.berlin και στο tresorberlin. Η επόμενη του εμφάνιση είναι στο suicideclubberlin για την ομάδα του clubsimulatorberlin.

Εμείς μιλήσαμε με τον Dj KATRA και μάθαμε περισσότερα για αυτόν και τη σχέση του με την techno μουσική. 

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την ηλεκτρονική μουσική; Τι είναι αυτό που σου τράβηξε την προσοχή στην ηλεκτρονική μουσική και τον ήχο της;

Στις αρχές του 2000 ξεκίνησα να μαζεύω δίσκους  με ιδιαίτερη προτίμηση στη μουσική της Δυτικής Αφρικής και στον ήχο των 70s.  Αρκετά χρόνια αργότερα ήρθα σε επαφή με την techno αρχικά ως clubber και τα τελευταία 4 χρόνια ως Dj. H ηλεκτρονική μουσική παρέχει τη δυνατότητα -σε μουσικούς και Djs - για δημιουργικότητα, πολυμορφία και ευελιξία στο έργο τους, αλλά κυρίως την αίσθηση του αέναου μέσα από το αγκάλιασμα διαφορετικών στοιχείων και την αφήγηση μιας ιστορίας χωρίς παύσεις.

Διάβασε Επίσης: Ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο φεστιβάλ techno στην Κύπρο

1

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το πιο ικανοποιητικό κομμάτι του να είσαι Dj;

Το να βλέπεις χαμογελαστό κόσμο στο dance floor νομίζω είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση . 

Ποια συναισθήματα σου προκαλεί η μουσική;

Η δύναμη της μουσικής πηγάζει από την ιδιότητα της να πυροδοτεί το συναίσθημα. Κατ’ επέκταση όλοι μας έχουμε νιώσει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα με ένα τραγούδι ή με ένα σετ. Θα διάλεγα να πω τη χαρά και το να ονειρεύεσαι, που θεωρώ ότι τα χρειαζόμαστε πιο πολύ στις μέρες μας.

2

Έχεις επισκεφθεί ξανά την Κύπρο;

Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτώ την Κύπρο. Ανυπομονώ! 

Διάβασε Επίσης: Ο Dj WLM έρχεται στο Emotions Festival

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι που παίζεις τον τελευταίο καιρό;

Peter Van Hoersen - Oker Cosby

Βρείτε τον Dj KATRA στο soundcloud εδώ

Loader