Το συγκρότημα «Nabuma» έρχεται στον Φέγγαρο

Το συγκρότημα «Nabuma» έρχεται στον Φέγγαρο

Για την τραγουδίστρια Νικόλ Αρδανίτου είναι ζωτικής σημασίας να εκφράζεται μέσα από τη μουσική της

Η Νικόλ Αρδανίτου (φωνητικά) μαζί με τους Ανδρέα Ματθαίου: (μπάσο), Αλέξη Κάσινο (ηλεκτρική κιθάρα) και Kris Grecian (ντραμς) απαρτίζουν το συγκρότημα «Nabuma», που «παντρεύοντας» διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά στοιχεία, προσφέρουν ένα φρέσκο, σύγχρονο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Πριν τη φετινή εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ Φέγγαρος, η Νικόλ μάς συστήνει την μπάντα της και συνάμα μάς μυεί στη μουσική της. 

Πώς προέκυψε η μπάντα «Nabuma»;

Εδώ και αρκετά χρόνια είχα την επιθυμία να φτιάξω τη δική μου ομάδα μέσω της οποίας θα μπορούσα να παρουσιάσω τις συνθέσεις μου, έχοντας απόλυτη ελευθερία έκφρασης, επιλογής και δημιουργικότητας. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τη μπάντα «Nabuma», η οποία είναι ενεργή από το 2018.

Γιατί «Nabuma», τι σημαίνει;

Το όνομά μας είναι εμπνευσμένο από το άλμπουμ «Nabuma Rubberband» της μπάντας «LittleDragon». Στην αναζήτηση ενός ονόματος με ωραίο ήχο και δυναμική, καταλήξαμε σ’ αυτό. 

nabuma

Βλέπουμε πως τα είδη μουσικής με τα οποία καταπιάνεστε είναι jazz, neo soul, R&B και alternative. Πώς καταφέρνετε να τα συνδυάζετε όλα μαζί; 

Η μουσική μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κυρίως ως soul – alternative R&B, έχοντας όμως κι άλλα διαφορετικά στοιχεία τα οποία προέρχονται από το background, τις μουσικές επιρροές και την προσωπικότητα του κάθε μας μέλους ξεχωριστά. Για παράδειγμα, jazz harmonies και laid back grooves που χαρακτηρίζουν τη neo-soul και alternative R&B μουσική, μελωδικά vocal parts, διφωνίες και soulful γυρίσματα στη φωνή, όπως και εναλλακτικούς ιδιαίτερους ήχους στην κιθάρα και το μπάσο. Αυτό που θα μπορούσε να μας κάνει να ξεχωρίσουμε ως μπάντα είναι η επιτυχημένη ανάμειξη όλων αυτών των διαφορετικών μουσικών στοιχείων, έχοντας ένα φρέσκο, σύγχρονο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ποιό μήνυμα θέλετε να μεταδώσετε μέσα από τη μουσική και τους στίχους σας; 

Όλες οι συνθέσεις μας είναι εμπνευσμένες από προσωπικές σκέψεις και βιώματα, οπότε πιστεύω πως ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί με τους στίχους και την ενέργεια μας. Το να μπορεί κάποιος να εκφραστεί και να νιώσει μέσα από τα δικά μας κομμάτια, μας ολοκληρώνει ως καλλιτέχνες και μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε να δημιουργούμε. Επίσης το ότι αντιπροσωπεύουμε ένα είδος μουσικής το οποίο δε συναντάς ούτε ακούς εύκολά στην Κύπρο, παρόλο που υπάρχουν άτομα που την ακολουθούν, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο.

nabuma

Ποιοί είναι οι τρόποι με τους οποίους το φύλο, η τάξη και ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός καλλιτέχνη διαμορφώνουν τις επαγγελματικές του εμπειρίες και την αισθητική του;

Ο κάθε καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να κάνει αυτό που τον εκφράζει,  ανεξαρτήτως προσωπικών προτιμήσεων. Δεν υπάρχουν όρια και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται, αρκεί να μην προσβάλλεις ή να εκθέτεις πρόσωπα και καταστάσεις.  Είμαστε όλοι μοναδικοί και διαφορετικοί κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ξεχωρίζουμε σε ό,τι και αν  κάνουμε. Δεν υπάρχει λόγος υπερπροσπάθειας στην τέχνη καθώς η ομορφιά της είναι κάτι που βγαίνει αβίαστα.    

Υπήρξε ποτέ κάποια η στιγμή που αισθανθήκατε ότι τα «κοινωνικά πρέπει» σας εμποδίζουν από το να είστε ο εαυτός σας πάνω στη σκηνή; 

Είμαι πάντοτε ο εαυτός μου και αυτός είναι ο λόγος που έφτιαξα τους «Nabuma», όπου μέσω αυτού του project εκφράζω ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητας μου. Εκτιμώ και ζητώ την ειλικρίνεια στη μουσική αλλά και γενικότερα στη ζωή.

nabuma

Διάβασε ακόμη: «Γιατί να προσποιούμαι, να κάμνω μετάφραση τζιαι να φιλτράρω όσα σκέφτουμαι για να τα γράψω στη νεοελληνική γλώσσα;» 

Info/Tickets: www.fengaros.com

Facebook: www.facebook.com/fengaros

Instagram: www.instagram.com/fengaros

Χορηγός Επικοινωνίας: Avant Garde

 

Loader