Tα φετινά Φώτα απολαμβάνουμε λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη!

Θα τηρήσουμε το έθιμο, αλλά με λιγότερες ενοχές

Λίγη υπομονή χρειάζεται μόνο και μαεστρία, για να φτιάξεις τους πιο λαχταριστούς λουκουμάδες. Εννοείται πως η μέρα των Φώτων είναι η μόνο η πρόφαση για να τους ετοιμάσεις. 

Γιατί μετά από σήμερα, θα μπεις άπειρες φορές στην κουζίνα για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή. Όρεξη να υπάρχει. 

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι 
  • 500 γρ νερό 
  • 5 γρ μαγιά  
  • 5 γρ αλάτι 
  • 100 γρ πατάτα (ψημένη στον ατμό και λιωμένη) 

Υλικά για το σιρόπι

  • 1000 ml νερό 
  • 800 γρ μέλι 
  • 150 ml ροδόνερο

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

Εκτέλεση (για τους λουκουμάδες) 

  • Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύετε με ένα σύρμα. Βάζετε την πατάτα, αφού πρώτα τη λιώσετε μέσα στο νερό και ανακατεύετε τα δυο υλικά. 
  • Ρίχνετε το μείγμα με το νερό στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα. 
  • Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 με 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. 
  • Όταν φουσκώσει, ζεσταίνετε το λάδι στους 170 με 180 βαθμούς κελσίου.
  • Με ένα κουταλάκι "κόβετε" τους λουκουμάδες και τους τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Βγάζετε από το τηγάνι και τους ρίχνετε κατευθείαν στο σιρόπι. Ανακατεύετε και τους βγάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.  
  • Σερβίρετε με ταχίνι με μέλι, ταχίνι με κακάο και ταχίνι με χαρούπι για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση. 

 

Ακολούθησέ μας στα social media channels του WTF για περισσότερες συνταγές

Instagram

TikTok

YouTube