Tα φετινά Φώτα απολαμβάνουμε λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη!

Tα φετινά Φώτα απολαμβάνουμε λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη!

Θα τηρήσουμε το έθιμο, αλλά με λιγότερες ενοχές

Εννοείται πως είμαστε των παραδόσεων. Εκεί και όπου μας συμφέρει, πάντα. Δεν λογιέται μέρα των Φώτων χωρίς λουκουμάδες. Γι΄ αυτό και θα μπούμε στην κουζίνα γιατί αυτή η συνταγή είναι εύκολη και πεντανόστιμη. Οπότε, δεν χρειάζεται να γκρινιάζεις και να λες "WTF" (Where is the food?), γιατί είναι ακριβώς μπροστά σου.

Λίγη υπομονή χρειάζεται μόνο και μαεστρία, για να φτιάξεις τους πιο λαχταριστούς λουκουμάδες. Εννοείται πως η μέρα των Φώτων είναι η μόνο η πρόφαση για να τους ετοιμάσεις. 

Γιατί μετά από σήμερα, θα μπεις άπειρες φορές στην κουζίνα για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή. Όρεξη να υπάρχει. 

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι 
  • 500 γρ νερό 
  • 5 γρ μαγιά  
  • 5 γρ αλάτι 
  • 100 γρ πατάτα (ψημένη στον ατμό και λιωμένη) 

Υλικά για το σιρόπι

  • 1000 ml νερό 
  • 800 γρ μέλι 
  • 150 ml ροδόνερο

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

Εκτέλεση (για τους λουκουμάδες) 

  • Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύετε με ένα σύρμα. Βάζετε την πατάτα, αφού πρώτα τη λιώσετε μέσα στο νερό και ανακατεύετε τα δυο υλικά. 
  • Ρίχνετε το μείγμα με το νερό στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα. 
  • Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 με 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. 
  • Όταν φουσκώσει, ζεσταίνετε το λάδι στους 170 με 180 βαθμούς κελσίου.
  • Με ένα κουταλάκι "κόβετε" τους λουκουμάδες και τους τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Βγάζετε από το τηγάνι και τους ρίχνετε κατευθείαν στο σιρόπι. Ανακατεύετε και τους βγάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.  
  • Σερβίρετε με ταχίνι με μέλι, ταχίνι με κακάο και ταχίνι με χαρούπι για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση. 

 

Ακολούθησέ μας στα social media channels του WTF για περισσότερες συνταγές

Instagram

TikTok

YouTube  

 
 
Loader