4+1 χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο

4+1 χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο

Πότε ανοίγουν τις πύλες τους;

Στα γιορτινά θα ντυθούν τα ορεινά του νησιού μας εν όψει των χριστουγέννων.

Στα πρότυπα ξένων χωρών  θα κινηθεί και η Κύπρος αφού από τις 10 Δεκεμβρίου θα στηθούν στα χωριά  του Αγρού, Κυπερούντας, Πλατρών, Καλοπαναγιώτη και Κακοπετριάς χριστουγεννιάτικα χωριά.

Οι επισκέπτες θα ζήσουν μια όμορφη και μαγευτική εμπειρία μιας και κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο. Το καλύτερο; Η είσοδος θα είναι για όλους ελεύθερη. 

Ένας μήνας μα χωρίζει περίπου από την αγαπημένη περίοδο για μικρούς και μεγάλους που δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα.  Ήδη, αρκετοί έχουν στολίσει τα σπίτια τους και σιγά σιγά άρχισαν και οι πόλης αλλά και τα χωριά να «φοράνε» τα γιορτινά τους! 

Για τα Χριστούγεννα άρχισαν να προετοιμάζεται και το Υφυπουργείο Τουρισμού που φέτος θα διοργανώσει χριστουγεννιάτικα χωριά σε 5 κοινότητες στα ορεινά δημιουργώντας ένα όμορφο περιβάλλον για τους κατοίκους και φυσικά τους επισκέπτες. 

Διάβασε Επίσης: Η Δερύνεια ετοιμάζει ένα Χριστουγεννιάτικο Street Food χωριό 

Τα χριστουγεννιάτικα χωριά θα γίνουν στις Κοινότητες Αγρού, Κυπερούντας, Πλατρών, Καλοπαναγιώτη και Κακοπετριάς. 

Τα χωριά θα ντυθούν εορταστικά και θα προσφέρουν στους επισκέπτες θέαμα, γεύσεις και εμπειρίες από την κυπριακή ύπαιθρο, φιλοξενία, φύση και πολιτισμό σε μία Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. 

Όπως μας αναφέρθηκε από αρμόδιες πηγές του Υφυπουργείου Τουρισμού, το γεγονός αυτό να υπάρξουν δηλαδή πέντε Χριστουγεννιάτικα χωριά μαζί είναι κάτι που πρώτη φορά γίνεται στην Κύπρο και θα είναι στα πρότυπα ξένων Χριστουγεννιάτικων χωριών. Επίσης, μας έχει αναφερθεί πως η είσοδος θα είναι ελεύθερη!  

Μέρες και ώρες 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα Χριστουγεννιάτικα χωριά, θα λειτουργούν από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022 (καθημερινές 11:00-16:00 και Σαββατοκυρίακα 11:00-18:00). 

Πηγή

Loader