Επιπλέον παραστάσεις για το έργο Λέιλα και Συνεργάτες

Επιπλέον παραστάσεις για το έργο Λέιλα και Συνεργάτες

Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου ανακοινώνει τρεις επιπλέον παραστάσεις του έργου «Λέιλα και Συνεργάτες» της Βρετανίδας συγγραφέα Κορντίλια Λιν.. Συγκεκριμένα η παράσταση θα παιχτεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 8.30, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ., και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στον χώρο του Space. 

Το έργο παρουσιάζεται σε  Πανελλήνια πρώτη και βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 2015 στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο. 

Η Λέιλα, μια νεαρή γυναίκα, επιχειρεί να αφηγηθεί την προσωπική της ιστορία - ξεκινώντας από την παιδική της ηλικία- και ένα πραγματικά επεισοδιακό πάρτι γενεθλίων για τα δέκατα τρίτα της χρόνια. Η ιστορία παίρνει μια περίεργη και σκοτεινή στροφή όταν η ηρωίδα αποφασίζει να μιλήσει για «πράγματα ανείπωτα και ανεξιστόρητα, την ιστορία της Λέιλα εξ ολοκλήρου ανεξιστόρητη μέχρι τώρα», που αφορούν το επώδυνα βίαιο ταξίδι ενός κοριτσιού στην ενηλικίωση, όταν βρίσκει τον εαυτό του σε μια εμπόλεμη ζώνη, όπου πέφτει θύμα εμπορίας και εκμετάλλευσης. Παράλληλα, ενώ η ίδια η Λέιλα προσπαθεί να αφηγηθεί την ιστορία της, κάποιοι άντρες, που έχουν παίξει καίριο ρόλο στη ζωή της, παρεμβαίνουν προσπαθώντας να αλλάξουν και να οικειοποιηθούν την προσωπική της αφήγηση. Η ίδια η πράξη της παρουσίασης και της κατοχύρωσης της προσωπικής της αφήγησης γίνεται ο πυρήνας γύρω από τον οποίο ξετυλίγεται ο κόσμος του έργου. 

    Μέσα από έναν λόγο, που καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα άμεσος και ποιητικός, μια γλώσσα που περιγράφει, δηλώνει, προσκαλεί, εξερευνά και τολμά να ακροβατεί ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, το φωτεινό και το σκοτεινό,  το ρεαλιστικό και το υπερ-ρεαλιστικό η συγγραφέας καλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι που θα εξετάσει τις δικές τους αντιλήψεις και προσλαμβάνουσες καθώς και τη στάση τους σε σχέση με τα πράγματα που επιλέγουν να δουν και να ακούσουν. Όπως δήλωσε και η ίδια σε μια συνέντευξη της: «Θέλω το κοινό φεύγοντας από την παράσταση να σκεφτεί πως υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και δεν τα βλέπω-ίσως γιατί δε θέλω να δω.»

Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών.

Space:

Κωστή Παλαμά 12, 1096 Λευκωσία

Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου

Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου

Μουσική: Γιάννης Κούτης

Κινηση: Αλέξης Βασιλείου

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Καραούλης

Οπτική επικοινωνία: Χριστιάνα Κωνσταντίνου

Ερμηνεύουν: Αντωνία Χαραλάμπους, Γιάννης Καραούλης 

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 99784920

Εισιτήρια: €15, €12 μειωμένο

 

Loader