H Πλατεία Ελευθερίας μέσα από τον φακό των επισκεπτών της

H Πλατεία Ελευθερίας μέσα από τον φακό των επισκεπτών της

Όπως την βλέπετε, όπως την ζείτε, όπως την απαθανατίζετε και την ποστάρετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης και ανάπλασης του κέντρου της πρωτεύουσας, ο δήμος Λευκωσίας το 2012 είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες αναβάθμισης της πλατείας Ελευθερίας, η οποία και κράτησε ως γνωστόν, οχτώ χρόνια. Οχτώ χρόνια τρελού τρολαρίσματος μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιδράσεων από τους πολίτες για τις απανωτές και ατέρμονες καθυστερήσεις, ταλαιπωρία, κόστος οικονομικό. 

Τελικά, το έργο της διεθνούς φήμης Zaha Hadid και του γραφείου της, ολοκληρώθηκε. 

Από τότε βεβαίως, τα νέα παγκάκια που τόσο συζητήθηκαν για το σχήμα τους, ξεφλούδισαν - εξαιτίας του ειδικού υλικού anti-graffiti που επιλέγηκε για προστασία του υλικού από τα οποία φτιάχτηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας-, και επιδιορθώθηκαν. Παράλληλα, ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης έγινε γκράφιτι σε περίοπτη θέση της πλατείας (ok, αυτό θα μπορούσε να συμβεί αλλά δεν έγινε παραμόνο στα *Λαφαζανnews μας). 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Ο Κωστρίκης έγινε γκράφιτι στην Πλατεία Ελευθερίας*

Την πλατεία Ελευθερίας την είδαμε εν τέλει ολοκληρωμένη, βολτάραμε εκεί, βγάλαμε τις σέλφι μας, κάναμε τα σχόλια μας και τώρα αποφασίσαμε να την ξαναγνωρίσουμε μέσα από τα δικά σας μάτια και φακό. Μπήκαμε λοιπόν στο instagram, αναζητήσαμε το σχετικό hashtag και επιλέξαμε να σας μεταφέρουμε μερικές αναρτήσεις που ξεχωρίσαμε. Καλή περιδιάβαση λοιπόν στη πλατεία που αποτελεί για πολλούς, έναν από τους ιδανικότερους τόπους κοινωνικής διάδρασης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ourania (@nanoumou)

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Lambrianou (@lygialam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bob_da_maltese

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Eracleous (@eracleousm

Loader