Ο Κωστρίκης έγινε γκράφιτι στην Πλατεία Ελευθερίας*

Ο Κωστρίκης έγινε γκράφιτι στην Πλατεία Ελευθερίας*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Το πάντοτε άγρυπνο και δημιουργικό πνεύμα των Κύπριων καλλιτεχνών βρίσκεται αυτό το διάστημα, όπως και ο κορωνοιός, σε εγρήγορση. 

Στην περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας, της οποίας η ολοκλήρωση των εργών ως γνωστόν καθυστερεί λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, έχει κάνει την εμφάνισή του χθες γκράφιτι που απεικονίζει τον Δρ. Λεόντιο Κωστρίκη, Καθηγητή Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών και επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας. 

Μετά την ανακοίνωση των χθεσινών μέτρων αλλά και σε συνδυασμό με τις απειλές που δέχθηκε ο καθηγητής χθες, οι γκραφιτάδες της Κύπρου ένωσαν τις δυνάμεις τους και μεγαλούργησαν. 

Εκμεταλλευόμενοι τα περιοριστικά μέτρα και την απουσία των ανθρώπων της ασφάλειας, που βρίσκονταν άλλοτε στον χώρο για να ελέγχουν αν θα λερώσουμε οι επισκέπτες την πλατεία, βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικής αισθητικής γκράφιτι σε περίοπτη θέση το οποίο και απεικονίζει τον διάσημο πλέον καθηγητή. 

Επιπλέον, όπως ενημερωθήκαμε, στην πλατεία ρίχτηκαν φειγβολάν που ανέγραφαν “Je Suis Kostrikis” αλλά, λόγω των περιοριστικών μέτρων, κανείς δεν ήταν εκεί για να τα αναγνώσει. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν σκέψεις το εν λόγω γκράφιτι να παραμείνει στον χώρο και μπροστά του να τοποθετηθεί ειδική προθήκη plexi glass. 

Σε συμπληρωματική ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η Πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει.  

*To παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.   

Loader