Καφενείο 11, η παραδοσιακή γωνιά της πρωτεύουσας

Καφενείο 11, η παραδοσιακή γωνιά της πρωτεύουσας

Μήπως ψάχνεις για μια νέα, ασφαλή επιλογή στη λίστα με τα στέκια σου; Εάν είσαι από Λευκωσία ή έστω θέλεις να ζήσεις τη «λαϊκή» εμπειρία της πρωτεύουσας, τότε το Καφενείο 11 είναι για σένα!

Γράφει η Κατερίνα Χριστοδούλου

Εάν απορείς γιατί 11, ο λόγος είναι ο... αριθμός που έχει στην οδό του. Τοποθετημένο στην οδό Σούτσου στην παλιά Λευκωσία, το Καφενείο 11 μετατρέπει εδώ και λίγα χρόνια τις βραδιές μας σε μοναδικές, αυθεντικές εμπειρίες. 

Δημιουργήθηκε το 2013 λειτουργώντας αρχικά μόνο το βράδυ. Το 2017 ανακαινίστηκε πλήρως αλλάζοντας στυλ διακόσμησης και άρχισε να λειτουργεί και τη μέρα.  Δεν λειτουργεί όμως μόνο ως καφενείο αλλά και ως μέρος με νοστιμότατο σπιτικό πρωινό και γλυκά καθώς και για ιδιαίτερες βραδιές με μουσική που θα σε συναρπάσει και με τοπικές μπύρες και άλλα οινοπνευματώδη ποτά και κρύα πιάτα στο μενού του.

Η διακόσμηση του καφενείου είναι πολύ ιδιαίτερη και χρωματιστή και θυμίζει ταβερνούλα ελληνικού νησιού. Την διακόσμηση την αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι ελλαδίτες ιδιοκτήτες του, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από το ελληνικό στιλ σε καφενεία και μπαράκια καθώς και από άλλα κυπριακά μαγαζιά. 

jhjkhjk

Η ιδιαιτερότητα του Καφενείου 11 είναι οι ρεμπέτικες βραδιές που διοργανώνει, τα live jazz καθώς και οι κρητικές βραδιές, ένα στοιχείο που μάλλον λείπει από τη ψυχαγωγική πλευρά της Λευκωσίας.

Οι μουσικές βραδιές πραγματοποιούνται με Κύπριους και Ελλαδίτες καλλιτέχνες, στηριζοντας τη ντόπια μουσική κοινότητα με την απαραίτητη συνοδεία τοπικών προϊόντων και είθισται να λαμβάνουν χώρα τις Παρασκευές και τα Σάββατα, που είναι οι καθορισμένες ημέρες για ρεμπέτικο και τζαζ αντίστοιχα. Events πραγματοποιούνται ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ενώ αν θέλεις απλώς να χαλαρώσεις χωρίς ζωντανή μουσική, μπορείς να επισκεφτείς το μέρος καθημερινές ή πρωί. 

Στο Καφενείο 11 διοργανώνονται επιπλέον πολιτιστικά δρώμενα, όπως για παράδειγμα η παρουσίαση μεσαιωνικών παραμυθιών με αφήγηση και μουσική ντόπιων καλλιτεχνών ενώ στο χώρο έχει ανέβει και θεατρική παράσταση και συγκεκριμένα  “Το μοιρολόγι ενός τρελού”. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, αν δεν μεσολαβούσε η πανδημία θα πραγματοποιούνταν κι άλλες θεατρικές παραστάσεις, «τα καλύτερα όμως έρχονται».

kgkgkg

Το μαγαζί έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από το κοινό και είναι αγαπητό ειδικά για τις βραδιές με ρεμπέτικα. Το χειμώνα μπορείς να απολαύσεις το ζεστό, φιλόξενό του περιβάλλον και το καλοκαίρι να ζήσεις την εμπειρία στον όμορφο κήπο με δέντρα και λουλούδια που θα σε κάνουν να νιώσεις πως βρίσκεσαι μακριά από πόλη.

Τα μουσικά δρώμενα στο Καφενείο 11 έχουν επαναρχίσει λόγω ωστόσο των έκτακτων μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή λόγω COVID-19, αν θελήσεις να το επισκεφθείς καλό ειναι να κάνεις κράτηση.

Για περισσότερα στη σελίδα του

*Η Κατερίνα Χριστοδούλου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου

Loader