Πόπη Αβραάμ: Έτοιμη για πρεμιέρα

Πόπη Αβραάμ: Έτοιμη για πρεμιέρα

«Γουλί» για τις ανάγκες του νέου της ρόλου η γνωστή ηθοποιός

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει το βραβευμένο με Pulitzer έργο, «Πνεύμα»

Φωτογραφίες Δημήτρης Βαττής

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στις 8.30 μ.μ., το βραβευμένο με βραβείο (Pulitzer Prize for Drama 1999) έργο, «Πνεύμα» (W;t) της Μάργκαρετ Έτσον (Margaret Edson), σε σκηνοθεσία Αμίλιου Χαραλαμπίδη.

Η Βίβιαν Μπέαρινγκ, ειδήμων στη μεταφυσική ποίηση του John Donne (Άγγλος ποιητής του 17ου αιώνα) που πραγματεύεται εκ βαθέων τα φιλοσοφικά ερωτήματα της ζωής και του θανάτου, συναντώντας την πραγματικότητά τους και ευρισκόμενη σε μια οριακή κατάσταση, αναμετριέται με το αιώνιο ζήτημα του νοήματος της ζωής.

γγσγσγσ

Η επιστήμονας, η αμείλικτη καθηγήτρια έναντι των φοιτητών της, με τη φήμη της σκληρής και αδιαπραγμάτευτης ερευνήτριας, αυστηρά προσηλωμένης στην επιστήμη της, αναγκάζεται να αποτελέσει αυτή καθαυτή, αντικείμενο μελέτης μιας άλλης εξειδικευμένης ομάδας επιστημόνων, αυτών που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της ασθένειάς της.

Το έργο αρθρώνεται πάνω στο θεμέλιο του πνεύματος, της ειρωνείας, της αντινομίας, ιερότητας και αποϊεροποίησης, με ευστροφία και οξύνοια λόγου. Στη διαλογικότητα και τη διαλεκτική του έργου αμφισβητείται ο δογματικός φόβος περί θανάτου – μετουσιώνεται σε μια μικρή παύση, σε ένα κόμμα, σε ένα πέρασμα στην αληθινή ζωή. Μια ανάσα, ένας ύμνος για τη ζωή, ένας ψαλμός, μια μικρή αλληγορία για τη ψυχή.

«Και ο θάνατος δεν υπάρχει πια, κόμμα, θάνατε, θα πεθάνεις.»

(John Dοnne)

ξφξφ

Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Θέατρο Διόνυσος, ο σκηνοθέτης μάς εξηγεί, μεταξύ άλλων, τι είναι αυτό που καθιστά το εν λόγω έργο, το «Πνεύμα», αναγκαίο στην εποχή μας. Διάβασε τη συνέντευξη του Αιμίλιου Χαραλαμπίδη στην AG εδώ


Συντελεστές:

Κείμενο: Μάργκαρετ Έτσον

Μετάφραση: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης

Σκηνικά: Σωσάννα Τομάζου

Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή

Φωτισμοί : Καρολίνα Σπύρου

Μουσική: Χριστίνα Αργύρη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ναταλία Παναγιώτου

Επιστημονική συνεργασία: Σωτήρης Θεοχαρίδης

Φωτογραφίες:Δημήτρης Βαττής, Γαβριέλα Πιερή, Χρήστος Αβρααμίδης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πόπη Αβραάμ, Ιωάννα Σιαφκάλλη, Δημήτρης Αντωνίου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Μάρκος Καλλής Ναταλία Παναγιώτου. Συμμετέχουν: Φωτεινή Τεντολούρη, Άντρεα Αγαπίου, Έρη Καζαγκά

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»: Χρήστος Γιάγκου

Τακτικές παραστάσεις (Λευκωσία): Παρασκευή & Σάββατο στις 8.30 μ.μ. και Κυριακή στις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Λεμεσός : Θέατρο «Ριάλτο» 7 Νοεμβρίου 2019 στις 8.30 μ.μ.

Εισιτήρια: 15 ευρώ/κανονικό, 12 ευρώ/ μειωμένο

Κρατήσεις: 22818999 & 99621845

ζγσγσγσ

Loader