Queer Wave: Το συναρπαστικό πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς

Queer Wave: Το συναρπαστικό πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς

Το πρώτο φεστιβάλ λοάτκι κινηματογράφου ανοίγει αυλαία την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, στo Θέατρο Πόλης και στο Χαράτσι στην παλιά Λευκωσία

Προβολή βραβευμένης ταινίας, ζωντανή συζήτηση με την αγαπημένη Miss Foxy Fox και πάρτι στο Χαράτσι!

Το πρώτο φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ κινηματογράφου που έχει γίνει στην Κύπρο, το πολυαναμενόμενο Queer Wave Festival σηκώνει αυλαία την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά με φυσική παρουσία, στα γραφικά και φιλόξενα στενά της παλιάς Λευκωσίας.

Επισημαίνεται πως η πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε πέρσι διαδικτυακά, έχει λάβει διεθνή αναγνώριση, αφού το Queer Wave τιμήθηκε ως πρωτοβουλία μέσω μίας πολύ σημαντικής διάκρισης που έλαβε την περασμένη άνοιξη σε βραβεία της Κοινοπολιτείας.

Το Queer Wave καλωσορίζει λοιπόν το κοινό του για πρώτη φορά με φυσική παρουσία την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στο Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ, με την προβολή της ταινίας TOVE: Πρόκειται για την πρώτη βιογραφική ταινία για τη ζωή της δημιουργού των αγαπημένων Moomins, Tove Jansson.

hfj

Η ταινία εξετάζει τα χρόνια που διαμόρφωσαν την Jansson, τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, και τις τολμηρές bisexual περιπέτειες της στη Φινλανδία του 1940.

Με μια μαγευτική ερμηνεία από την Alma Pöysti, η ταινία TOVE σημείωσε τεράστια επιτυχία στη Φινλανδία του 2020 και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας είναι υποψήφια για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2021. 

ωζω

 

ωζωζω

 

Μετά την προβολή της ταινίας, το κοινό που θα παρευρεθεί στην πρώτη βραδιά του Queer Wave θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια θεραπευτική συζήτηση χωρίς ταμπού στα ελληνικά με την αγαπημένη και πολυσυζητημένη Κύπρια drag queen, Miss Foxy Fox, η οποία αναμένεται να προσφέρει στο κοινό μια απαραίτητη ανάσα ελεύθερης έκφρασης και κατάρριψης στερεοτύπων. 

 

fafaf

fafaf

ΔΕΣ ΑΥΤΟ: Όταν ο Κωνσταντίνος «συνάντησε» τη θηλυκή του πλευρά γεννήθηκε η Miss Foxy

Η πρώτη βραδιά του Queer Wave θα κορυφωθεί με πάρτι στο καφενείο Χαράτσι, με ένα ζωηρό DJ set από τον Κύπριο μουσικό Lumos.  

Εισιτήρια προβολών και πληροφορίες για όλες τις ταινίες, τις συζητήσεις, και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι διαθέσιμα στο Eventbrite και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

FB Event

Facebook/ Instagram/ Twitter: @queerwavecyprus

Μέγας Χορηγός: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Χορηγός Επικοινωνίας: Avant Garde

Υποστηρικτές στη ΛΟΑΤΚΙ+ Παιδεία: Τράπεζα Κύπρου

Στηρίζουν:

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη]

Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ

Queer Cyprus Association

British Council, Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας

Οι Ύπατες Αρμοστίες του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Αυστραλίας

A&P Language Institute & Translation Centre LTD

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου

Υποστηρικτές Εκδηλώσεων: Evergreen, Jarr Kombucha

Υποτιτλισμός: Athens International Film Festival

* Τις συζητήσεις, που έχουν σκοπό να δώσουν ορατότητα σε ντόπιους δημιουργούς και να ενισχύσουν το δημόσιο διάλογο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου.

jfjj
Σχεδιασμός αφίσας High Jump Snail

 

Loader