Τα 4+1 φοιτητικά στέκια της Λευκωσίας

Τα 4+1 φοιτητικά στέκια της Λευκωσίας

Είσαι φοιτητής στη Λευκωσία; Μαζέψαμε τα φοιτητικά στέκια που αξίζει να επισκεφθείς

Τα τελευταία χρόνια η Λευκωσία μετατράπηκε σε μια μεγάλη φοιτητούπολη. Τα Πανεπιστήμια της πόλη προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό φοιτητών, ντόπιων και ξένων και πλέον υπάρχουν περιοχές που απλά ορίζονται ως φοιτητογειτονιές.

Και γιατί οι φοιτητές έχουν και συγκεκριμένες ανάγκες μαζέψαμε τα 4+1 φοιτητικά στέκια της Λευκωσίας.

Για καφέ - Urbanο 

3

Πηγή φωτογραφίας

Το Urbano είναι το νέο φοιτητικό στέκι στην περιοχή της Έγκωμης. Το όμορφο καφέ αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς των φοιτητών της περιοχής για όλες τις ώρες. Εκεί μπορείς να χαλαρώσεις με την παρέα σου και να απολαύσεις καφέ και νόστιμα γλυκά. 

Διάβασε Επίσης: 3+1 τρόποι για να μη βγεις εκτός budget αυτό τον μήνα αν είσαι φοιτητής

Για φαγητό - Pasta Strada 

1

Πηγή φωτογραφίας

Τα δυο εστιατόρια "Pasta Strada" στη Λευκωσία είναι η εύκολη λύση για πεντανόστιμες μακαρονάδες και όχι μόνο. Τα δύο καταστήματα σε Άγιο Δομέτιο και Αγλαντζιά διευκολύνουν καθημερινά τους φοιτητές των δύο περιοχών που θέλουν να φάνε κάτι γρήγορα, σε καλή τιμή και με αμέτρητες επιλογές σε μακαρονάδες, ορεκτικά, σαλάτες και σούπες. Φυσικά, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου εκεί, ή στο σπίτι αφού υπάρχει και η υπηρεσία delivery.

Για διασκέδαση και ποτό - Baristro 

3

Πηγή φωτογραφίας

Το Baristro είναι ένα από τα πιο cosy φοιτητικά μπαράκια της Λευκωσίας. Το μικρό αλλά πολλά υποσχόμενο bar βρίσκεται στην Αγλαντζιά λίγο πριν την Πανεπιστημιούπολη και λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 μέχρι τις 2:00. Αν πας,  Παρασκευή, μην ξεχάσεις να κάνεις κράτηση γιατί πιθανότατα θα πέσεις πάνω σ’ ένα από τα sold-out lives τους. 

Για διάβασμα και καφέ-  Nero 

1

Πηγή φωτογραφίας

Και γιατί οι φοιτητές έχουν ανάγκη και από ένα χώρο για διάβασμα, που όμως δεν είναι το σπίτι τους, τα καφέ Nero φροντίζουν για αυτό. Εκτός από καφέδες, γλυκά και σνακς τα καφέ Nero, προσφέρουν ήσυχο χώρο για διάβασμα με παρέα!  

Διάβασε Επίσης: Πατέρας μαζεύει υπογραφές για να γίνει η περίοδος των κοριτσιών δικαιολογημένη απουσία στο σχολείο 

Για διασκέδαση και ποτό - Liege 

3

Πηγή φωτογραφίας

Μπορεί το Liege να μην βρίσκεται μέσα στις φοιτητογειτονιές της Λευκωσίας, ωστόσο, είναι ένας προορισμός που έγινε στέκι για πολλούς φοιτητές. Στο Liege θα πας για να διασκεδάσεις με τα διαφορετικά events που οργανώνει κάθε Σαββατοκύριακο.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader