Τα 5 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσεις όταν συνταξιοδοτηθείς

Τα 5 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσεις όταν συνταξιοδοτηθείς

Οι καλύτερες επιλογές για να βάλεις στη λίστα σου

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη χώρα διαμονής μας και ονειρευόμαστε να ζούσαμε σε κάποιο εξωτικό νησί. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που θα ακούσεις να λένε ότι με το που συνταξιοδοτηθούν θα φύγουν από τη μόνιμη χώρα διαμονής τους. Οι λόγοι πολλοί, μεταξύ των οποίων είναι και η υγειονομική περίθαλψη, το κλίμα, η τοπική κουλτούρα, οι φόροι και το κόστος διαβίωσης.

Αν λοιπόν σκέφτεσαι σοβαρά να μετακομίσεις μετά τη συνταξιοδότηση σου, σου προτείνουμε τα πέντε από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο, όπως τα επέλεξαν οι συντάκτες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel & Leisure.

Παναμάς

3

Πηγή φωτογραφίας

O Παναμάς είναι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής που για πολλούς έγινε προορισμός συνταξιοδότησης λόγω του κλίματος και της φιλόξενης ατμόσφαιρας. Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και το κόστος ζωής που μπορεί να ταιριάξει στους περισσότερους προϋπολογισμούς. Επιπλέον, η κυβέρνηση της χώρας έχει  «βίζα συνταξιοδότησης», ένα σχέδιο που απαιτεί εισόδημα από συντάξεις τουλάχιστον 1.000 δολαρίων το μήνα και προσφέρει προνόμια, συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων σε διάφορες υπηρεσίες και φορολογική απαλλαγή στις εισαγωγές οικιακών ειδών. Οι μελλοντικοί επισκέπτες της χώρας θα μπορούν να μείνουν εκεί , με έγκυρο διαβατήριο, για τρεις μήνες και να το ψάξουν περισσότερο με ένα τοπικό δικηγόρο για μόνιμη διαμονή. 

Διάβασε Επίσης: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» - Οι πρώτες φωτογραφίες

Πορτογαλία

3

Πηγή φωτογραφίας

Η όμορφη Πορτογαλία είναι δημοφιλής προορισμός όχι μόνο για ταξίδι, αλλά και για προορισμός συνταξιοδότησης με πολλούς Ευρωπαίους να την επιλέγουν τα τελευταία χρόνια. Ο καλός καιρός, ο φιλόξενος λαός και το όμορφο τοπίο είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που η χώρα βρίσκεται στις πρώτες επιλογές. Το κόστος ζωής της χώρα κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα, ενώ αν σε ενδιαφέρει συγκεκριμένα η Λισαβόνα ή το Πόρτο το κόστος ζωής είναι περίπου 50% χαμηλότερο από τη διαμονή στη Νέα Υόρκη. Σημειώνεται ότι η Πόρτο είναι ελαφρώς φθηνότερη από τη Λισαβόνα. 

Δομινικανή Δημοκρατία

3

Πηγή φωτογραφίας

Η Δομινικανή Δημοκρατία σίγουρα ξεπήδησε από κάποια φαντασίωση μας για διακοπές σε τροπικά νησιά. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Δομινικανή Δημοκρατία είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να ζήσουμε, αφού αποτελεί μια από τις φθηνότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Στην πρωτεύουσα, τον Άγιο Δομίνικο, το ενοίκιο είναι περίπου 90% χαμηλότερο από ό,τι στη Νέα Υόρκη και το κόστος ζωής είναι περίπου 55% χαμηλότερο. Η χώρα προσφέρει προνόμια σε συνταξιούχους όπως βίζα συνταξιοδότησης. 

Ισπανία

3

Πηγή φωτογραφίας

Το ισπανικό ταμπεραμέντο με την φιλόξενη κουλτούρα, το ζεστό κλίμα και τους “έξω καρδιά” ανθρώπους είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα να συναντάς κάθε πρωί που θα ξυπνάς. Η ζωή της Ισπανίας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα με διαφορετικές δραστηριότητες ανάλογα με την πόλη. Επίσης το κόστος ζωής είναι γενικά οικονομικό αν και διαφέρει ανάλογα με την πόλη. Στην Ισπανία θα μπορείς να απολαύσεις την εξαιρετική ντόπια κουζίνα ενώ η χώρα προσφέρει  ένα υψηλό επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης.

Διάβασε Επίσης: O δημιουργός του "La Casa de Papel" ετοιμάζει σειρά εμπνευσμένη από την πανδημία

Κόστα Ρίκα

3

Πηγή φωτογραφίας

Η Κόστα Ρίκα είναι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής  που θα σε μαγέψει με τα τροπικά δάση, τις ζούγκλες και τις παραλίες της. Το κόστος ζωής της χώρας ποικίλει ανάλογα με την περιοχή, ενώ γενικά κυμένεται σε οικονομικά επίπεδα. Για παράδειγμα, στην πόλη του Σαν Χοσέ, το κόστος στέγης είναι 83% χαμηλότερο από ό,τι στη Νέα Υόρκη και το κόστος ζωής είναι 53% χαμηλότερο.

Πηγή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader