6 ταινίες και σειρές στο Netflix που έχουν θέμα τη θρησκεία

6 ταινίες και σειρές στο Netflix που έχουν θέμα τη θρησκεία

Με αφορμή το Πάσχα

Το θέμα της θρησκείας και της πίστης είναι κάτι που πολλές φορές απασχόλησε τους δημιουργούς ταινιών και σειρών. Πέρα από τις κλασικές ταινίες που βλέπουμε στην τηλεόραση κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ,το Netflix, προσφέρει επιπλέον επιλογές που έχουν θέμα τη θρησκεία. Και αφού βρισκόμαστε στην καρδιά της Μεγάλης Εβδομάδας, συγκεντρώσαμε ενδιαφέρουσες ταινίες και σειρές με θρησκευτικό θέμα για να δεις αυτές τις μέρες.

Midnight Mass

Η σειρά Midnight Mass με το που κυκλοφόρησε το 2021 απέσπασε θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. Η ιστορία της έχει ως κεντρικό πρόσωπο έναν νεαρό, χαρισματικό, αλλά και μυστηριώδη ιερέα που καταφθάνει στο Crockett Island, μια απομονωμένη νησιωτική κοινότητα που βιώνει θαυματουργά γεγονότα αλλά και τρομακτικούς οιωνούς. Η σειρά αποτελείται από 7 επεισόδια.

Unorthodox

 

Το Unorthodox είναι μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων. Η σειρά επικεντρώνεται στον φανατισμό μιας θρησκείας και στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής Εβραίας γυναίκας, η οποία είναι μεγαλωμένη σε μία κοινότητα χασιδιστών στη Νέα Υόρκη, και εγκαταλείπει τον γάμο και τη θρησκευτική κοινότητα για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Βερολίνο. Το Unorthodox αποτελείται από 4 επεισόδια.

Διάβασε Επίσης: Σε τελικές διαπραγματεύσεις για να πρωταγωνιστήσει στο Minecraft ο Jason Momoa

Messiah

Η σειρά Messiah, δηλαδή ο Μεσσίας, δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα που έχει θέμα τη θρησκεία. Η σειρά κυκλοφόρησε το 2020 και παρουσιάζει την ιστορία ενός Μεσσία στη όμως σύγχρονη εποχή. Μια πράκτορας της CIA ερευνά έναν χαρισματικό άντρα που έχει δημιουργήσει ένα πνευματικό κίνημα, προκαλώντας παράλληλα πολιτική αναστάτωση. Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια.

Noah

Η ταινία Noah είναι μια φιλόδοξη μεταφορά της ιστορίας του Νώε με τα οράματα που τον οδήγησαν στις δεινές προφητείες του για την αποκάλυψη και στην κατασκευή της κιβωτού του για να επιβιώσει. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Logan Lerman και Anthony Hopkins. 

Διάβασε Επίσης: Μια γιαγιά μπέρδεψε τον Jared Leto με τον Χριστό και άρχισε να προσεύχεται

The Rite 

Στην ταινία The Rite ένας Αμερικανός μαθητευόμενος ιερέας γίνεται χωρίς να το θέλει προστατευόμενος του πατέρα Λουκά, ενός παλιού εξορκιστή στη Ρώμη που ασχολείται με μια υπόθεση δαιμονισμού. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο Anthony Hopkins, ενώ ο Colin O’Donoghue υποδύεται τον Αμερικανό μαθητευόμενο ιερέα.

The Two Popes

 

Η ταινία The Two Popes (οι δύο Πάπες) δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Πίσω από τα τείχη του Βατικανού, ο Πάπας Βενέδικτος και ο μελλοντικός Πάπας Φραγκίσκος πρέπει να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους και να βρουν κοινό έδαφος προκειμένου να χαράξουν ένα νέο δρόμο για την Καθολική Εκκλησία. Στην οσκαρική ταινία πρωταγωνιστούν οι Anthony Hopkins και Jonathan Pryce. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader