Το El Pepe του Κοστουρίτσα στο Netflix αξίζει να το δεις

Το El Pepe του Κοστουρίτσα στο Netflix αξίζει να το δεις

Αν όχι, συστήνουμε να το δεις

Για τους αραχτούς και λάιτ των ημερών έχουμε να προτείνουμε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ, που φέρει την υπογραφή του εξίσου υπέροχου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, το οποίο και μπορείς να το απολαύσεις στην μικρή οθόνη από την πλατφόρμα του Netflix. 

33

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο «El Pepe» και αφορά στην οδύσσεια ενός ταπεινού ηγέτη, του Χοσέ Μουχίκα, πρώην Προέδρου της Ουρουγουάης.

Για την ιστορία, ο αριστερός πρώην αντάρτης κέρδισε με το βίο του, τη φήμη του ανθρώπου του λαού. Χαρακτηρίστηκε ως «ο πιο φτωχός αρχηγός κράτους στον κόσμο» λόγω του αυστηρού τρόπου ζωής του και της δωρεάς του 90% του μισθού των 12.000 δολαρίων, σε φιλανθρωπίες και απόρους.

«Νομίζω ότι είναι μια μοναδική περίπτωση, εμπλουτίζει τα συναισθήματά μας, αλλά και τις εμπειρίες μας και είμαι πεπεισμένος ότι μια μέρα θα αποτελέσει έμπνευση για όσους σήμερα χάνουν την αγάπη και πιστεύουν στον σοσιαλισμό», λέει ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης.  44

«Δεν γνώριζα τον Κουστουρίτσα καθώς δεν είμαι άνθρωπος του κινηματογράφου δεν ξέρω τίποτε από κινηματογράφο. Αλλά όταν τον γνώρισα γίναμε φίλοι» λέει ο Ελ Πέπε.


Περισσότερα για το ντοκιμαντέρ εδώ


Ο 83χρονος σήμερα Μουχίκα, ήταν ηγέτης του αντάρτικου κινήματος Τουπαμάρος που μαχόταν κατά της στρατιωτικής χούντας τη δεκαετία του 70 και γι' αυτό φυλακίστηκε και διώχθηκε.

Όταν έφυγε από την προεδρία άφησε μια υγιή οικονομία και την κοινωνική σταθερότητα σε υψηλά επίπεδα.

*Το ντοκιμαντέρ είχε προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ της Βενετίας 11


ΕΝΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2019 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ 1


 

Loader