Πάρε μία Σεροτονίνη να διαβάσεις

Πάρε μία Σεροτονίνη να διαβάσεις

Προτεινόμενο βιβλίο να αναγνώσεις μες το υπόλοιπο των διακοπών

Η «Σεροτονίνη» φέρει την υπογραφή του Μισέλ Ουελμπέκ και ήταν ένα απ' τα πιο διαβασμένα βιβλία της χρονιάς. Κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας σε μετάφραση Γιώργου Καράμπελα. 

Η κυνικότητα στη συγγραφή είναι πέρα για πέρα απολαυστική παρόλα αυτά ο Γάλλος συγγραφέας θα λέγαμε ότι υπογράφει ένα βιβλίο καθαρά υπαρξιακό, σχεδόν ρομαντικό. 

Ένα βιβλίο-καταγγελία για τον σύγχρονο πολιτισμό και τα αδιέξοδα που μας έχει μπάσει αλλά και την προβλέψιμη καθημερινότητα που μας έχει επιβάλει.  


ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ: Το El Pepe του Κοστουρίτσα στο Netflix αξίζει να το δεις


Περιγραφή: 

Η Σεροτονίνη (από το όνομα μιας ευφορικής ορμόνης) διασχίζει μια Γαλλία που αναμασά τις παραδόσεις της, τυποποιεί τις πόλεις της και καταστρέφει τις εξοχές της φέρνοντας τους ανθρώπους στα όριά τους. Ο μεσήλικας πρωταγωνιστής, ένας γεωργικός μηχανικός, αφηγείται όλη τη ζωή του, τη φιλία του μ' έναν αριστοκράτη γεωργό (αξέχαστο μυθιστορηματικό ήρωα και ανεστραμμένο είδωλο του πρωταγωνιστή), την αποτυχία των ιδανικών της νιότης τους, τη χαμένη του λίμπιντο, την ίσως παράλογη ελπίδα του να ξαναβρεί έναν χαμένο έρωτα. Το μυθιστόρημα θεωρήθηκε «προφητικό» -συμβαίνει συχνά με τα βιβλία του Ουελμπέκ- καθώς περιγράφει συγκλονιστικά την οργή των Γάλλων αγροτο-κτηνοτρόφων που οδηγούνται στην αυτοκτονία αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και την παγκοσμιοποιημένη ελεύθερη αγορά. Ένα μυθιστόρημα για την ερήμωση ενός κόσμου χωρίς καλοσύνη, χωρίς αλληλεγγύη, του οποίου οι μεταλλάξεις έχουν γίνει ανεξέλεγκτες. Κι επίσης ένα μυθιστόρημα για την ενοχή και τη μεταμέλεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

*Θα το βρεις σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία, σε όλες τις πόλεις.  


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: 

Θάνος Μικρούτσικος: Αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του

Το βιβλίο του Βαρουφάκη στα 100 καλύτερα στον κόσμο


 

Loader