Γαλλικές ταινίες και σειρές που αξίζει να δεις στο Netflix

Γαλλικές ταινίες και σειρές που αξίζει να δεις στο Netflix

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της γαλλοφωνίας και πιο συγκεκριμένα σήμερα, 20 Μαρτίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας. Με αφορμή, λοιπόν τη σημερινή μέρα ψάξαμε και βρήκαμε 4 γαλλικές ταινίες και σειρές που μας προσφέρει το Netflix για όλες τις προτιμήσεις.

Friendzone 

Η ταινία είναι μια ρομαντική κομεντί που μας δείχνει τον Thibault ο οποίος στην προσπάθεια του να προσελκύσει τις γυναίκες που τον ενδιαφέρουν μπαίνει πάντα στο friendzone. Η ταινία είναι μια ευχάριστη επιλογή για να περάσεις την ώρα σου βλέποντας τις προσπάθειες του ήρωα, αυτή τη φορά, να τα κάνει όλα σωστά και να ελκύσει την Rose όχι όμως φιλικά. 

Διάβασε Επίσης: Τον Μάρτιο πάμε στο 17ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γαλλοφωνίας

Lupin 

Σίγουρα θα άκουσες ξανά για την επιτυχημένη σειρά Lupin. Ο Omar Sy που υποδύεται τον Assane Diop είναι ένας, άντρας που αντιγράφει τα βήματα του ήρωα της κλασικής, γαλλικής ιστορίας για τον Arsène Lupin, ενός παγκοσμίου φήμης τζέντλεμαν και κλέφτη. O Assane με περίτεχνο και έξυπνο τρόπο μεταμφιέζεται και οργανώνει τις δράσεις του, μια από αυτές είναι και η κλοπή στο μουσείου του Λούβρου. Δράση, αγωνία και ενδιαφέρον σε μια σειρά που κλέβει τις εντυπώσεις και με τις όμορφες εικόνες από το Παρίσι. Μέχρι στιγμής, στο Netflix είναι διαθέσιμα τα δύο πρώτα σεζόν ενώ σύντομα αναμένουμε και το τρίτο. 

Bigbug

Είναι μια γαλλική, κομεντί επιστημονικής φαντασίας που μάς δείχνει το μέλλον με χιούμορ, ντρόουν και ρομποτικά αφεντικά. Το Bigbug μάς δείχνει το ελπιδοφόρο μέλλον μέχρι που έρχονται οι πρώτες ρωγμές. Μία ταινία από τους δημιουργούς της γνωστής “Amelie” 

Διάβασε Επίσης: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Netflix

Nothing to Hide

Η ταινία “Nothing to Hide”είναι μία δραματική, κωμωδία γαλλικής παραγωγής του 2018 σε σκηνοθεσία και σενάριο Fred Cavayé, που είναι βασισμένη στην ιταλική ταινία Perfect Strangers του Paolo Genovese. Στην ταινία βλέπουμε ένα οργανωμένο δείπνο μεταξύ φίλων από το σχολείο που όμως η σχέση τους δεν είναι ακριβώς αυτή που πιστεύουν ότι έχουν, αφού μέσα σε ένα βράδυ θα αποκαλυφθούν απίστευτα μυστικά που ούτε καν φαντάζονταν ότι υπήρχαν.

Stuck Together

Αν θέλεις να δεις κάτι επίκαιρο που θα σε κάνει να γελάσεις τότε η ταινία “Stuck Together”, είναι η κατάλληλη. Στην ταινία βλέπουμε πώς εξελίσσεται η ζωή των ενοίκων μιας πολυκατοικίας του Παρισιού στην αρχή της πανδημίας εν μέσω του πρώτου lockdown. Οι ξεκαρδιστικές περιπέτειες τους θα σε κάνουν να γελάσεις και να ταυτιστείς σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο δε λείπουν και οι στιγμές συγκίνησης.

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader