Inventing Anna: Το no1 του Netflix είναι αληθινή ιστορία

Inventing Anna: Το no1 του Netflix είναι αληθινή ιστορία

Μια 25χρονη που κατάφερε να "ξεγελάσει" την ελίτ της Νέας Υόρκης- Τη θεωρούσαν Γερμανίδα κληρονόμο ενώ ήταν άφραγκη

Η σειρά του Netflix “Inventing Anna” -αποτελούμενη από 9 επεισόδια- κατάφερε μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα να "σκαρφαλώσει" στο νούμερο 1 στη δεκάδα του κυπριακού Netflix.

Το “Inventin Anna” είναι η αληθινή ιστορία πίσω από την Anna Sorokin ή αλλιώς Anna Delvey, που κατάφερε να εξαπατήσει την ελίτ της Νέας Υόρκης και το 2017 να συλληφθεί για τις απάτες της. Η Anna Delvey - όπως συστηνόταν - εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη ως μια πάμπλουτη Γερμανίδα και συμπεριφερόταν λες και της ανήκε όλος ο κόσμος. Ξόδευε αλόγιστα, αγόραζε πανάκριβα ρούχα, έκανε ταξίδια και διέμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία, χωρίς να πληρώνει τίποτα! Ήταν τόσο επιδέξια που κατάφερνε πάντα οι άλλοι να φροντίζουν για τα έξοδά της. 

Διάβασε Επίσης: Ο «Απατεώνας του Tinder» “έκοβε” βόλτες και στη Λεμεσό

Οι κινήσεις, η συμπεριφορά και το attitude της πλούσιας κληρονόμου που υιοθέτησε, δεν μπορούσαν να κάνουν κανέναν να υποψιαστεί πως στην πραγματικότητα ήταν άφραγκη. Όποτε βρισκόταν στη δύσκολη θέση να πρέπει να πληρώσει, χωρίς να χάνει την ψυχραιμία της, έλεγε το γνωστό "παραμύθι" της. Ότι δηλαδή είχε τσακωθεί με τον σληρό πατέρα της, που της περιόριζε τα έξοδα της, ενώ το "καταπίστευμά" της ήταν προσωρινά "κλειδωμένο". Το εξωφρενικό ήταν ότι όλοι την πίστευαν! 

Εκτός από την εξασφάλιση μιας πλουσιοπάροχης ζωής της, η Anna φτάνοντας στη Νέα Υόρκη κατάφερε να μπει εύκολα στους ελίτ κύκλους της πόλης, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τους ανθρώπους που είχε κοντά της για τη δημιουργία του ονείρου της, του Ιδρύματος Anna Delvey. 

Το σενάριο της σειράς βασίζεται στο άρθρο του New York Magazine: Πώς η Anna Delvey ξεγέλασε τους κοσμικούς της Νέας Υόρκης, και φυσικά το Netflix δε θα μπορούσε να αγνοήσει μια τέτοια ιστορία. Έτσι, της πρότειναν τη δημιουργία της σειράς, η Anna δέχτηκε και με τα χρήματα που λέγεται ότι πήρε, τακτοποίησε τα δικαστικά της έξοδα. 

Διάβασε Επίσης: Τα θύματα του απατεώνα του Tinder κάνουν έρανο για τα χρέη τους

Η Anna αποφυλακίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2021 και ακριβώς έναν χρόνο μετά η σειρά έκανε την πρεμιέρα της στο Netflix. 

Πηγή φωτογραφίας

Loader