Love is Blind: Το μεγαλείο του trash σ’ ένα εθιστικό reality

Love is Blind: Το μεγαλείο του trash σ’ ένα εθιστικό reality

Ξεκινάς να το δεις για πλάκα και απορείς. Πώς γίνεται να βλέπει αυτό το πράμα ο μισός πλανήτης;

Ξεκινάς να το δεις για πλάκα και απορείς. Πώς γίνεται να βλέπει αυτό το πράμα ο μισός πλανήτης - και αρκετοί σου φίλοι (στην πλειονότητα τους ημίτρελοι ωστόσο κατα κανόνα άνθρωποι καλλιεργημένοι και σοβαροί). 

Μέχρι το δεύτερο επεισόδιο, αποδέχεσαι την ήττα: δεν μπορείς να ξεκολλήσεις. Αυτό το reality δεν υπάρχει.

Εν συντομία, το concept του έχει ως εξής: Mέσα από ένα κοινωνικό πείραμα με άντρες και γυναίκες, το Love is Blind εξερευνά αν η αγάπη είναι στ’ αλήθεια (wait for this), τυφλή.

Αφαιρώντας τελείως από την εξίσωση τις πρώτες εντυπώσεις της εξωτερικής εμφάνισης, το Love Is Blind βάζει τους συμμετέχοντές του σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που ονομάζει ‘κάψουλες’ (pods) με σκοπό να εξετάσει αν μπορούν να ερωτευτούν χωρίς να δουν ο ένας τον άλλον. Με διαχωριστικό ανάμεσα τους έναν τοίχο, έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για ώρες ολόκληρες. Όσοι από αυτούς καταφέρουν να βρουν το ταίρι τους μέσα στις δέκα πρώτες ημέρες, αποφασίζουν να παντρευτούν χωρίς να έχουν καν δει ο ένας τον άλλον ποτέ. Μόνο εφόσον έγινε η πρόταση γάμου πέφτει ο τοίχος για να ακαλουθήσουν 20 μέρες μέσα στις οποίες δοκιμάζεται η σχέση τους σ’ένα pre-honeymoon στο Μεξικό, γνωρίζουν τις οικογένειες του άλλου και επιστρέφουν στον πραγματικό κόσμο ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και παντρεύονται. 

ο πήχης είναι τόσο χαμηλά και το προφιλ των υποψηφίων τόσο απαράδεκτο, που δεν μπορείς να σταματήσεις να το βλέπεις

Το γλέντι ξεκινάει από τις συζητήσεις μέσα στις κάψουλες. Ως τηλεθεατής, η θέση ισχύος που έχεις σου δίνει τη δυνατότητα να διακρίνεις όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες αυτών των απελπισμένων να ερωτευτούν ανθρώπων που στο όνομα μιας υπόσχεσης αγάπης, εθελοτυφλούν σε βαθμό τραγικά θλιβερό (και φυσικά αστείο μιας και μιλάμε για reality!). “Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εσένα”, “είσαι τα πάντα για μένα” είναι μόνο μερικές από τις αξιομνημόνευτες ατάκες των συμμετέχοντων έχοντας γνωρίσει τον/την soulmate τους σε κάτι λιγότερο από 48 ώρες. 

Μια αλκοολική σε άρνηση, ένας Μεξικανός γυμναστής που δεν μπορεί να διεγείρει τη σύντροφο του στην πρώτη τους συνάντηση, γονείς που δεν καταλαβαίνουν τί διάολο πήγε τόσο λάθος με τα παιδιά τους και αλλεπάλληλα ξεκατινιάσματα. Αυτά είναι τα συστατικά ενός reality που σέβεται τον εαυτό του. Στην περίπτωση του Love is Blind, ο πήχης είναι τόσο χαμηλά και το προφιλ των υποψηφίων τόσο απαράδεκτο, που δεν μπορείς να σταματήσεις να το βλέπεις.

Την Πέμπτη 27 του μήνα βγαίνει και ο τελικός. Καλή θέαση. 

Loader