Οι γαλλόφωνες ταινίες που είδαμε το remake τους στα αγγλικά

Οι γαλλόφωνες ταινίες που είδαμε το remake τους στα αγγλικά

Με αφορμή το CODA βρήκαμε άλλες 2+1 ταινίες

Εβδομάδα Oscar ήταν αυτή που μάς πέρασε με την ταινία CODA να παίρνει το Oscar καλύτερης ταινίας και να μάς κεντρίζει το ενδιαφέρον. Το CODA πήρε και το Oscar διασκευασμένου σεναρίου, αφού η ιστορία του είναι βασισμένη σε μια γαλλόφωνη ταινία του 2014, την ταινία “La Famille Bélier”. Και γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια γαλλόφωνη ταινία να ξεχωρίζει και να γίνεται το remake της στα αγγλικά ψάξαμε και βρήκαμε άλλες 2+1 φορές που έγινε το ίδιο.

The Upside - Les Intouchables

3

Πηγή φωτογραφίας

Η γνωστή, γαλλική ταινία “Les Intouchables” που αφηγείται την ιστορία φιλίας μεταξύ δύο ανδρών, ενός πλούσιου τετραπληγικού και ενός άνεργου πρόσφατα αποφυλακισμένου, ο οποίος αναλαμβάνει την περίθαλψη του πρώτου ( και που υποδύεται ο γνωστός μάς Omar Sy από τη σειρά Lupin) μεταφέρθηκε στην αγγλόφωνη εκδοχή του με τον τίτλο “The Upside”. Η ταινία στη γαλλική της εκδοχή κέρδισε το Cesar Α΄ Ανδρικού Ρόλου, ενώ η στο αγγλόφωνο remake της το 2017 πρωταγωνιστές ήταν οι Kevin Hart, Bryan Cranston και Nicole Kidman. 

Διάβασε Επίσης: Έρχεται νέο gadget στην αγορά - Ακουστικά με μάσκα καθαρισμού αέρα 

Some Like it Hot - Fanfare d' amour

3

Πηγή φωτογραφίας

Μία από τις θρυλικότερες, αμερικανικές κωμωδίες του 20ου αιώνα, η γνωστή “Some Like it Hot” είναι βασισμένη στην πρωτότυπη γαλλική ταινία “Fanfare d' amour” του 1935. Σύμφωνα με την ιστορία, η γαλλική ταινία “Fanfare d' amour” του Richard Pottier με τους Fernand Gravey, Betty Stockfeld και Julien Carette έκανε τόση αίσθηση όταν κυκλοφόρησε με αποτέλεσμα να γίνει ένα πρώτο remake της το 1951 στη δυτική Γερμανία από τον Kurt Hoffmann με τον τίτλο Fanfares of Love και το 1953 κυκλοφόρησε το σίκουελ με τίτλο Fanfare of Marriage. Ωστόσο, στη συνέχεια το 1959 ήρθε το αμερικάνικο version,με τους Jack Lemmon, Tony Curtis και Marilyn Monroe, το οποίο προτάθηκε για έξι Oscar, κέρδισε ένα και μέχρι σήμερα θεωρείται  μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. 

Διάβασε Επίσης: Instagram: Η προσθήκη στα stories που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι χρήστες

Nine Months - Neuf mois

3

Πηγή φωτογραφίας

Η γαλλική ταινία “Neuf mois” κυκλοφόρησε το 1994 με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Patrick Braoude, ήρθε ένα χρόνο μετά στο αμερικανικό remake της, το 1995, με πρωταγωνιστές τους Hugh Grant, Julianne Moore και Robin Williams. Η ιστορία της ταινίας αφηγείται το ειδύλλιο μιας δασκάλας μπαλέτου, που είναι υπέρ του γάμου και των παιδιών, με ένα παιδοψυχολόγο που είναι εντελώς αντίθετος με την ιδέα αυτή. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν αυτή του ανακοινώνει την εγκυμοσύνη της. 

Πηγή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader