Οι πέντε κωμωδίες που βρίσκονται στην κορυφή των βαθμολογιών του IMDb

Οι πέντε κωμωδίες που βρίσκονται στην κορυφή των βαθμολογιών του IMDb

Οι ταινίες που αξίζει να δεις

Οι κωμωδίες είναι πάντα μια καλή επιλογή ταινίας για να ξεφύγεις για λίγο από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας. Γι’αυτό μαζέψαμε το top 5 ταινιών στην κατηγορία κωμωδία σύμφωνα με τη βαθμολογία του IMDb. Ωστόσο, κοιτώντας τις πέντε κωμωδίες στην κορυφή βαθμολογιών του IMDb ίσως ξαφνιαστείς με το τι τελικά θεωρείται κωμωδία, αλλά και με την παρουσία αρκετών vintage ταινιών. Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το top3 των καλύτερων κωμωδιών αποτελείται από μη αγγλόφωνες ταινίες.

Νο 5 - Modern Times (1936), 8.5

Το τρίτο κατά σειρά δημιούργημα του Chaplin φιγουράρει στην 5η θέση της λίστας. Ένας άστεγος παλεύει να τα βγάλει πέρα στη μοντέρνα βιομηχανική κοινωνία με τη βοήθεια μιας γυναίκας που βρίσκεται στην ίδια μοίρα.

Διάβασε Επίσης: Βενετία: Προχωράει με σύστημα κρατήσεων και χρέωση για την είσοδο στην πόλη

Νο 4 - Back to the Future (1985), 8.5

Είναι μια από τις ταινίες που είδαμε αρκετές φορές γι’αυτό και βρίσκεται στη θέση νούμερο 4. Ο 17χρονος μαθητής Marty McFly βρίσκεται κατά λάθος 30 χρόνια πίσω μέσω ενός DeLorean που ταξιδεύει στο χρόνο και που έχει εφεύρει ο καλός του φίλος και εκκεντρικός επιστήμονας Doc Brown.

Νο 3 - The Intouchables (2011), 8.5

Η γαλλική ταινία “Les Intouchables” είναι από τις αγαπημένες μας και εκεί βλέπουμε τον γνωστό Lupin, δηλαδή τον Omar Sy, στα πρώτα του βήματα. Ένας αριστοκράτης, ο οποίος μετά από πτώση με αλεξίπτωτο μένει καθηλωμένος σε αμαξίδιο, προσλαμβάνει ένα νεαρό με σκοπό να τον φροντίζει. 

Νο 2 -  Life Is Beautiful (1997), 8.6

Η απίστευτη, ιταλική ταινία “Life is Beautiful” ή αλλιώς “La vita è bella” είναι μια από τις πιο γνωστές, επιτυχημένες και αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών. Η ταινία κέρδισε το oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, όπως και αυτό του Α᾽ανδρικού ρόλου. Στο αριστούργημα του Roberto θα δεις ένα ανοιχτόμυαλο, Εβραίο, φιλελεύθερο πατέρα και το γιο του να πέφτουν θύματα των Ναζί. Ο πατέρας επιστρατεύει θέληση, χιούμορ και φαντασία για να τον προστατεύσει από τους κινδύνους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Διάβασε Επίσης: Η εργασία που προσφέρει στους μαθητευόμενους της πάνω από 15.000 ευρώ τον μήνα

Νο 1 - Parasite (2019), 8.6

Η ταινία του Bong Joon Ho που σήκωσε διπλό τρόπαιο και έγραψε ιστορία στα oscars, παραδόξως φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας, αφού δεν την λες και ακριβώς κωμωδία. H οικογένεια Kim βρίσκει τρόπο να δουλέψει σύσσωμη στο σπιτικό των πάμπλουτων Park και να παρασιτεί εις βάρος τους. Πού θα την οδηγήσει όμως η απληστία και το αίσθημα κατωτερότητας απέναντι στα αριστοκρατικά αφεντικά της;

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader