Old Enough: Η ιαπωνική σειρά-φαινόμενο με μικρά παιδιά που περιφέρονται μόνα τους

Old Enough: Η ιαπωνική σειρά-φαινόμενο με μικρά παιδιά που περιφέρονται μόνα τους

Η σειρά-ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην Ιαπωνία τα τελευταία 30 χρόνια

Μια ιδιαίτερη σειρά-ντοκιμαντέρ έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Netflix εδώ και μερικές εβδομάδες. Ο λόγος για την ιαπωνική σειρά ντοκιμαντέρ “Old Enough” που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως φαινόμενο, καθώς βλέπουμε μικρά παιδιά να περιφέρονται μόνα τους σαν να είναι μεγάλοι.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην Ιαπωνία τα τελευταία 30 χρόνια με το κοινό να καθηλώνεται μπροστά σε κάθε επεισόδιο. Η σειρά ονομάζεται "Hajimete no Otsukai" (My First Errand), δηλαδή η πρώτη μου αποστολή και περιγράφει αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνουν τα παιδιά. Παιδιά ηλικίας 3-4 ετών στέλνονται στον έξω κόσμο και πάνε στο σούπερ μάρκετ ή να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς. Με λίγα λόγια αναλαμβάνουν, πολύ νωρίς ηλικιακά, δουλειές, βλέπουν την πραγματικότητα και μαθαίνουν να τη διαχειρίζονται.

Όλα αυτά γίνονται υπό την εποπτεία των γονιών τους και της παραγωγής, αφού ελέγχουν κάθε σημείο προσπαθώντας να αποφύγουν κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά. Επίσης, η παραγωγή φροντίζει να ενημερώσει τους ντόπιους της περιοχής πού γίνονται τα γυρίσματα, ώστε να μην ανησυχήσουν αν δουν κάποιο από τα παιδιά να περιφέρεται μόνο του. 

Διάβασε Επίσης: Η Gen Z επαναστατεί και αλλάζει ριζικά τον εργασιακό κώδικα με ένα νέο trend στο TikTok

 

Τα αυθεντικά επεισόδια της σειράς διαρκούν τρεις ώρες το καθένα, ωστόσο το Netflix τα “έσπασε”σε 20λεπτα επεισόδια και μπορείς εύκολα να παρακολουθήσεις τις περιπέτειες των παιδιών. 

Διάβασε Επίσης: Αγοράκι στη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alison Young (@scotinoz)

 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας 

Loader