Professor T: Η νέα τετραπέρατη μίνι αστυνομική σειρά που καθηλώνει

Professor T: Η νέα τετραπέρατη μίνι αστυνομική σειρά που καθηλώνει

«Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής στην εγκληματική ψυχολογία. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις το Professor T!»

Το Professor T έχει χαρακτηριστεί ως μια σπουδαία και εκπληκτικά καλογυρισμένη μίνι αστυνομική σειρά, ειδικά για όλους όσοι συνεπαίρνονται από ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από την εγκληματική ψυχολογία και τα βαθύτερα αίτια που συνθέτουν το περίπλοκο προφίλ ενός ατόμου που διαπράττει αξιόποινες και κολάσιμες πράξεις.

Στο πλαίσιο μάλιστα ενός αξιοπρόσεκτα δελεαστικού σχολίου που κυκλοφόρησε για τη σειρά στον βρετανικό Τύπο, δημοσιεύθηκε η εξής διθυραμβική ατάκα: «Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής στην εγκληματική ψυχολογία. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις το Professor T!»

Με τα γυρίσματα να έχουν πραγματοποιηθεί σε Βέλγιο και Βρετανία (και συγκεκριμένα στο Cambridge), η βρετανική εκδοχή της σειράς είναι ουσιαστικά μια αναπροσαρμογή της αρχικής βελγικής εκδοχής και άρχισε να προβάλλεται στη Βρετανία μόλις τον Ιούνιο του 2021 και στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Στις οθόνες μας στην Κύπρο αναμένεται να προβληθεί αποκλειστικά από το Novacinema4 και την Nova Cyprus αυτή την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 22:00!

Υπόθεση

Η υπόθεση επικεντρώνεται στην ιστορία του ιδιοφυούς και τετραπέρατου εγκληματολόγου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Τζάσπερ Τέμπεστ, o oποίος συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές για εξιχνίαση εγκλημάτων.

Η εμμονή που έχει με την καθαριότητα, τη δομή και την τάξη, χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν εύκολα να περιγραφούν ως σύνδρομο OCD, συνδυασμένη με τις κορυφαίες δεξιότητες και την οξυδέρκειά του καθηγητή να εξιχνιάζει δυσεπίλυτα εγκλήματα, τον οδηγούν στο σημείο να «λερώσει» τα ίδια του τα χέρια.

 

jdjj

Ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια έχει προσελκύσει και η ερμηνεία του πρωταγωνιστή ηθοποιού Ben Miller, ο οποίος υποδύεται τον καθηγητή, έναν εξόχως περίπλοκο χαρακτήρα που εμφανίζεται, σύμφωνα με το πανέξυπνο σενάριο, να συνδυάζει στοιχεία αυτισμού με ιδιοφυία και ένα εντελώς αδέξιο και χαμηλών τόνων κοινωνικό προφίλ με ασυνήθιστα υψηλό δείκτη ευφυΐας και διορατικότητας. 

Το σενάριο χαρακτηρίζεται από συνεχείς και αναπάντεχες ανατροπές που διατηρούν το ενδιαφέρον των θεατών ζωντανό ενώ δεν τίθεται αμφιβολία πως άτομα που γνωρίζουν τι είναι η διάσπαση προσοχής πρόκειται να ταυτιστούν πολύ με τον πρωταγωνιστικό ρόλο, του οποίου η συμπεριφορά συχνά παρεξηγείται και παρερμηνεύεται, ανεξαρτήτως της καλής του πρόθεσης και της επιθυμίας του να βοηθήσει για το κοινό καλό.

Το Professor T είναι αδιαμφισβήτητα μία πολύ σημερινή σειρά, αποστομωτική και αποκαλυπτική, που παντρεύει με θαυμαστή επιτυχία την πανέξυπνη κωμωδία με το δράμα. Μπορεί να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές μιας μεγάλης πλειοψηφίας θεατών.

Πέραν από τον ρόλο του πρωταγωνιστή καθηγητή, θα ενθουσιαστείτε σίγουρα και με τους δευτεραγωνιστές και δευτεραγωνίστριες, όπως είναι η Εmma Naomi που υποδύεται την Lisa Donckers και ο Barney White που υποδύεται τον Dan Winters. 

Η σκηνοθεσία υπογράφεται από τον Dries Vos.

 

Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 22:00 στο Novacinema4

Συντονίσου και εσύ στην Nova Cyprus εύκολα καλώντας στο 2200 2200 για το καλύτερο θέαμα!

 

 

fafafaf
Emma Naomi

 

Loader