Τα ντοκιμαντέρ που μιλούν για τις σχέσεις Ουκρανίας - Ρωσίας

Τα ντοκιμαντέρ που μιλούν για τις σχέσεις Ουκρανίας - Ρωσίας

Τα δύο ντοκιμαντέρ θα σε βοηθήσουν να παρακολουθήσεις τις εξελίξεις των ημερών

Με κομμένη την ανάσα όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στην Ουκρανία, μετά και την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Τα παρακάτω ντοκιμαντέρ θα σε βοηθήσουν να παρακολουθήσεις τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και να καταλάβεις τις σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες .

Winter on Fire: Ο αγώνας της Ουκρανίας για την ελευθερία 

Το ντοκιμαντέρ Winter on Fire δείχνει τις αναταραχές που επικράτησαν στην Ουκρανία κατά το 2013-2014, με αποτέλεσμα τη φοιτητική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο. Με τον καιρό, οι διαμαρτυρίες αυτές μετατράπηκαν σε μια βίαιη επανάσταση που ζητούσε την παραίτηση του Προέδρου Βίκτορ Φ. Γιανούκοβιτς.Το ντοκιμαντέρ μεταδίδεται αποκλειστικά στο Netflix. 

Διάβασε Επίσης: Netflix: Οι καλύτερες σειρές σύμφωνα με τους κριτικούς

Crimea As It Was

Διάβασε Επίσης: Ο πόλεμος της Ουκρανίας μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Το ντοκιμαντέρ Crimea As it Was αφηγείται την ταραχώδη κατάσταση που βρέθηκε η Ουκρανία το 2014. Η Ρωσία εισέβαλε στην Κριμαία και προσάρτησε παράνομα τη χερσόνησο, ενώ η Ουκρανία εξακολούθησε να κλονίζεται από την επανάσταση Euromaidan. Το ντοκιμαντέρ δείχνει σημαντικά γεγονότα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.  Η ταινία – ντοκιμαντέρ, Crimea As It Was, είναι σε σκηνοθεσία του Kostiantyn Kliatskin και μπορείς να τη δεις στο Youtube.  

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader