12+1 αγαπημένες ταβέρνες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου

12+1 αγαπημένες ταβέρνες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου

Καλή κυπριακή κουζίνα στην δημοφιλέστερη περιοχή του καλοκαιριού στην Κύπρο

Αυτή την περίοδο η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχει την τιμητική της, με τον μισό πληθυσμό του νησιού να κάνει κυριολεκτικά απόβαση στην περιοχή. Η περιοχή φημίζεται για την κουζίνας της την οποία έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μέσα από φημισμένες και πολύ καλές ταβέρνες.

Μουσικός, Σωτήρα

Μία από τις πιο όμορφες αυλές της περιοχής σε περιμένει στη Σωτήρα Αμμοχώστου με την εντυπωσιακή κληματαριά. Η ταβέρνα Μουσικός στεγάζεται σε ένα αυθεντικό, κυπριακό αγροτόσπιτο με τις χαρακτηριστικές καμάρες στη βεράντα του και την κλειστή εσωτερική του αυλή. Σερβίρει ένα πλουσιότατο μεζέ, από τους πιο νόστιμους του νησιού με σήμα κατατεθέν του το ολόκληρο, ζεστό-ζεστό κυπριακό χαλλούμι της ώρας. Εδώ θα φας υπέροχο οφτό, ζουμερο σουβλάκι, καλοφτιαγμένη σεφταλιά, πιάτα με εποχιακά υλικά όπως κολοκυθάκια με τα αβγά. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από το τραπέζι το προϊόν της Σωτήρας, το κολοκάσι. 

Δευτέρα-Κυριακή 18:30-22:30, Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα. Τηλ:. 23828833.

Old Simos, Σωτήρα

Μία ακόμα δυνατή επιλογή για καλό φαγητό σε ταβέρνα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και συγκεκριμένα της Σωτήρας. Ακόμη ένα κυπριακό εστιατόριο που βρήκε στέγη σε ένα πανέμορφο αγροτόσπιτο του περασμένου αιώνα με τις χαρακτηριστικές καμάρες. Ο Old Simos φτιάχνει στην κουζίνα του εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες, καλοψημένα σουβλάκια και πυρώνει από νωρίς τον φούρνο του για λαχταριστό οφτό κλέφτικό. Φυσικά δεν λείπουν από το μενού οι πούλλες από κολοκάσι και για το τέλος η φημισμένη του πια πίτα με μέλι. 

Τρίτη-Κυριακή 18:00-22:45, Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα. Τηλ.: 23730189.

 

Στράππος, Σωτήρα 

Το ταβερνάκι λειτουργεί από το 1980 και έχει αποκτήσει την φήμη της καλής σχάρας. Σερβίρει νόστιμα κυπριακά μεζεδάκια, κρεατικά στα κάρβουνα και εξαιρετικό κτόπουλο. Αγαπά τα εποχιακά πιάτα γι’ αυτό θα βρεις φρέσκα υλικά στο πιάτο όπως τα κολοκυθάκια τηγανητά με μανιτάρια, χόρτα εποχής και αυγά. Επίσης φτιάχνει νόστιμο συκωτακι, κλέφτικο και σούβλα χωρίς να λείπουν από το μενού τους και και ψάρια

Δευτέρα-Σάββατο 12:00-00:00, Σωτήρος, Σωτήρα. Τηλ.: 23824859. 

Παπάς, Φρέναρος 

Ένα οικογενειακό εστιατόριο στην είσοδο του χωριού Φρέναρος. Το συγκεκριμένο εστιατόριο φημίζεται αυτή την εποχή για το νοστιμότατο οφτό κλέφτικο που ψήνει πίσω στους φούρνους στην αυλή του με ποιοτικό κρέας της περιοχής. Το κλέφτικό του Παπά ψήνεται σε ταψί στον φούρνο για ώρες με πατατούλες που γίνονται λουκούμι. Σερβίρεται με σαλάτα, ελιές τσακιστές, ξυδάτα και φυσικά παγωμένη μπίρα. 

Δευτέρα-Κυριακή 12:00-23:00, Φώτη Πίττα 56, Φρέναρος. 

Το σουβλάκι του Σουκρή 

Αυτό το μικρό μαγαζάκι στο Παραλίμνι θα σου προσφέρει μία αλλιώτικη, γαστρονομική εμπειρία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοντέρνο σουβλατζίδικο αλλιώτικο όμως από όλα τ’ άλλα αφού το σουβλάκι θα το φας στη λαδόκολλα. Εδώ θα φας νόστιμο σουβλάκι σε ελληνική και κυπριακή πίτα, ψημένο στα κάρβουνα, νόστιμα ορεκτικά όπως χαλλούμι σχάρας και κολοκυθοκεφτέδες. 

Δευτέρα-Σάββατο 17:00-23:00, Λεωφόρος Πρωταρά, Παραλίμνι. Τηλ.:  23742121.

Το Πλουμί, Σωτήρα 

Μία ακόμα διαχρονική ταβέρνα της Σωτήρα Αμμοχώστου με ένα χώρο που μας ταξιδεύει πίσω στην αγροτική Κύπρο με τα σπίτια ων εσωτερικών αυλών και των καμάρων. Το Πλουμί διατηρεί αυτή την παραδοσιακή αρχιτεκτονική στον όμορφο και γραφικό χώρο του. Εδώ θα φας πλούσιο κυπριακό μεζέ αλλά και οφτό κλέφτικο με πατάτες ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο το μαγαζί προσφέρει ζωντανή μουσική για να διασκεδάση τους πελάτες του. 

Δευτέρα-Κυριακή 18:00-23:00, Φώτη Πίττα, Σωτήρα. Τηλ.: 99658333. 

Φεγγαρόγνεμα, Λιοπέτρι

Μία προσεγμένη και φιλόξενη ταβέρνα στο Λιοπέτρι όπου θα σου σερβίρει κυπριακό μεζέ στην παραδοσιακή αυλή του με έντονα στοιχεία της κυπριακής υπαίθρου. Μαζί με τον μεζέ θα δοκιμάσεις και ένα από τα πιο νόστιμα κλέφτικα της περιοχής ψημένο σε ξυλόφουρνο στην αυλή του.  

Δευτέρα-Σάββατο 18:00-23:00, Μιχάλη Καραολή 5, Λιοπέτρι. Τηλ.: 99491815.ζ

Τταππής, Παραλίμνι 

Μία από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς κυπριακές ταβέρνες της ευρύτερης περιοχής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ο μεζές του Τταππή είναι extra large και περιέχει κάποιες εναλλακτικές επιλογές όπως το σουβλάκι του από μπέικον και καραόλους σουβλάκι. Οι φούρνοι του μαγαζιού ψήνουν εξαιρετικό οφτό κλέφτικο όπως ακριβώς το φτιάχνουν στην περιοχή ενώ για το τέλος φύλαξε λίγο την όρεξη του για νόστιμο πουρέκκι της αναρής. 

Δευτέρα-Κυριακή 17:30-23:30, Σταδίου 92, Παραλίμνι. Τηλ.: 23821959.  

Καμασιάς, Παραλίμνι

Σερβίρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα από το 1977 και είναι η πρώτη ταβέρνα η οποία λειτούργησε στο κέντρο του Παραλιμνίου μέχρι που το 1994 μετακόμισε στον δικό της σημερινό ιδιόκτητο χώρο. Η βάση της είναι η παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα με έμφαση στα εποχιακά είδη. Θα γευτείς εξαιρετικούς μεζέδες θα διακσεδάσεις με μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Τρίτη-Σάββατο 18:00-00:00, Κυριακή 12:30-16:00, 18:00-00:00, Δαιδάλου 23, Παραλίμνι. Τηλ.: 23825144.

Βάσος Βοκολίδα, Παραλίμνι

Αυθεντική κυπριακή ταβέρνα στην καρδιά του Παραλιμνίου με καλή εξυπηρέτηση και προσεγμένο φαγητό. Εδώ θα φας τον κλασικό κυπριακό μεζέ με τα κρατικά ψημένα στα κάρβουνα ενώ το καλοκαίρι πυρώνει τους φούρνους για ζουμερό οφτό κλέφτικο. 

Δευτέρα-Σάββατο 12:00-16:00 & 18:00-23:00, Γρίβα Διγενή 215, Παραλίμνι. Τηλ.: 23826602. 

Βαγγέλης, Πρωταράς 

Μία από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς κυπριακές ταβέρνες στην καρδιά του Πρωταρά που προτιμούν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες. Εδώ έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε μικρό και μεγάλο μεζέ. Θα καθίσεις στην μεγάλη ταβέρνα και θα γευτείς νόστιμα κρεατικά σχάρας, ψάρια και θαλασσινά αλλά και φυσικά οφτό κλέφτικο.  

Δευτέρα-Κυριακή 12:00-23:00, Λεωφόρος Πρωταρά 27, Πρωταράς. Τηλ.: 23821456. 

Napa Tavern, Αγία Νάπα 

Μία από τις αρχαιότερες ταβέρνες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου που μετράει πάνω από τέσσερις δεκαετίες ζωής. H ταβέρνα σερβίρει πιάτα εποχής, κυπριακό μεζέ, τταβά στο πήλινο, κουπέπια, ραβιόλες και άλλες γεύσεις της Κύπρού. Παράλληλα, η ταβέρνα σερβίρει και φρέσκο ψάρι. 

Δευτέρα-Κυριακή 17:00-01:00, Δημοκρατίας 15, Αγία Νάπα. Τηλ:. 23721280.

 

Κωσταρής, Δερύνεια 

Το μαγαζί με, ίσως, το πιο νόστιμο οφτό της Κύπρου που αν δεν το έχεις δοκιμάσει πρέπει να το κάνεις. Το οφτό του Κωσταρή σερβίρεται με πατάτες λουκούμι, κρεμμύδι, λεμόνι και ψωμί. Στο μενού θα βρεις και πιάτα κρεατικών σχάρας αλλά και θαλασσινά. 

Δευτέρα-Κυριακή 12:00-16:00 & 18:00-23:00, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 72, Δερύνεια.

 

Loader