The Grill Room: Ζήσαμε μία νέα γευστική εμπειρία με θέα το ηλιοβασίλεμα

The Grill Room: Ζήσαμε μία νέα γευστική εμπειρία με θέα το ηλιοβασίλεμα

Καθίσαμε στην αρχοντική βεράντα του ξενοδοχείου Amathus και απολαύσαμε πιάτα αστέρων

Δεν μπορείς να πεις όχι σε μία τέτοια γαστρονομική πρόσκληση. Δείπνο από το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου The Grill Room, με θέα τη θάλασσα της Λεμεσού, στην υπέροχη βεράντα ενός από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Κύπρου την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Απόγευμα προς βράδυ, το φως άρχισε ήδη να πέφτει και το βλέμμα ήδη στρεφόταν προς το ηλιοβασίλεμα. Καθίσαμε αναπαυτικά στη βεράντα σε ένα από τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια του The Grill Room για να γευτούμε τις νέες προσθήκες στο μενού του εστιατορίου του πρόσφατα ανακαινισμένου ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel.

1

Ξεκινήσαμε δοκιμάζοντας αρχικά ένα εξαιρετικό χαμ Iberico που σερβίρεται με καπηρωμένο ψωμί ντομάτας και λιώνει στο στόμα μαζί με δροσερό Chardonnay.

1

Μαζί έφτασαν στο τραπέζι μας ένα μοσχομυριστό καπνιστό καρπάτσιο βοδινού Angus, με καπνιστό τυρί πεκορίνο, αφρός παρμεζάνας, μαριναρισμένη αγκινάρα και κρέμα από τρούφα. Ένα πιάτο έργο τέχνης. Επιπλέον, δοκιμάσαμε μία εξαιρετικής σύλληψης σαλάτα με απαλά πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας, ψητό παντζάρι, φρέσκα ρόδια, νιφάδες αμυγδάλου, τυρί Γραβιέρα και dressing από βαλσάμικο ροδιού και μία νοστιμότατη μπουράτα με ζυμαρικά ταγλιολίνη, χοιρινό iberico, πέστο και φύλλα ρόκας. 

2

Αναμφίβολα, το The Grill Room φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα που βάζει στο μενού του και σίγουρα ήταν εκείνο το πιάτο που θέλαμε να δοκιμάσουμε. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν αφού κάθε κομμάτι κρέας έλιωνε στο στόμα, με σωστό ψήσιμο και αλάτι. Δοκιμάσαμε από fillet tenderloin Αυστραλίας μέχρι αμερικανικό rib-eye με κόκκαλο συνοδευμένα με βελούδινο πουρέ πατάτας, τηγανιτές πατάτες, τρία είδη μουστάρδας και διάφορες σάλτσες. 

Το τέλος του δείπνου σηματοδοτήθηκε από δύο γλυκά υπερπαραγωγή. Το γνωστό Αλάσκα, σε εκδοχή με παγωτό τιραμισού, μπισκότο κακάου, τραγανή επικαλυμμένη βάφλα με φουντούκι καλυμμένο με μαρέγκα στο φούρνο και ένα δεύτερο επιδόρπιο-μύθος: Κέικ από σοκολάτα Kalingo, ίσως την καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο με προέλευση τη Λατινική Αμερική, εμπλουτισμένο με καβουρδισμένο φουντούκι, κρεμέ σοκολάτας και σορμπέ σοκολάτας. Ίσως, ένα από τα ωραιότερα γλυκά σοκολάτας που γεύτηκα σε εστιατόριο. 

3

Το εστιατόριο The Grill Room, αποτελεί, ίσως, ένα από τα τοπ εστιατόρια για στέικ στην Κύπρο, ένα χώρο ιδανικό για πολύ ξεχωριστές στιγμές, με υπέροχη θέα, εξαιρετική εξυπηρέτηση όπου θα σε σερβίρει κρασί η κορυφαία οινοχόος του νησιού, με περγαμηνές και σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό της, η Alissa Gorchinskaya. 

The Grill Room, Amathus Beach Hotel, 

Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 19.00-22.30. Κρατήσεις: 25832000.

 

Loader