H Vera Logdanidi έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για το Emotions Festival

H Vera Logdanidi έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για το Emotions Festival

Ραντεβού μαζί της στις 25 με 26 Ιουνίου, στο Angel's Hills Resort στα Καμπιά

Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε πριν από 10 περίπου χρόνια. Η Vera όχι μόνο έπαιξε τους δίσκους της σε γνωστά τοπικά race και πάρτι, αλλά υπήρξε και υποστηρικτής σε μερικά από αυτά. Το ένα έφερε το άλλο και έγινε η συνιδρύτρια του στούντιο 22:22, μιας δισκογραφικής που παρέχει μείξη και mastering υπηρεσίες.

Σήμερα, η Verα περιοδεύει τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο, δημιουργώντας τη δική της μουσική και συνδιοργανώνοντας techno πάρτι με την επωνυμία  Rhythm Büro. Η ιδέα είναι απλή, αλλά πολλά υποσχόμενη: Το Rhythm Bureau φέρνει αγαπημένους διεθνείς καλλιτέχνες σε μυστικούς χώρους γύρω από το Κίεβο, αποκαλύπτοντας την ακριβή τοποθεσία μόνο σε έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο μια μέρα προηγουμένως. Προτού επισκεφθεί τη χώρα μας για πρώτη φορά, μας μιλά για τη σχέση της με τη μουσική. 

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την ηλεκτρονική μουσική; Τι είναι αυτό που σου τράβηξε την προσοχή στον ήχο της;

Ξεκίνησα το μουσικό μου ταξίδι με το jungle/drum και bass, με το οποίο είχα πάθος στα είκοσί μου. Στην αρχή ήταν τα πάρτι, η εκμάθηση της μουσικής και η συλλογή δίσκων. Το ένα οδήγησε στο άλλο και το πρώτο μου DJ set συνέβη το 2008. Πλέον, βρίσκομαι στον χώρο εδώ και 14 χρόνια, συνεχίζοντας να εξερευνώ και να απολαμβάνω τον ήχο. Με τα χρόνια, παρακολουθώ πώς αλλάζει το ύφος γιατί όσο πιο "βαθιά" προχωράς, τόσο πιο πολύ αλλάζουν όλα. 

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το πιο ικανοποιητικό κομμάτι του να είσαι Dj;

Όταν κοιτάζω τον ρόλο της ηλεκτρονικής μουσικής, της παραγωγής του ήχου και του DJing στη ζωή μου, πέρα από τις ευκαιρίες αυτοέκφρασης που μου παρέχει, το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι οι πολλοί οι φίλοι. Γιατί η μουσική μού έχει δώσει κυριολεκτικά το 90% των φίλων μου. Τους αγαπώ τρελά και η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σχέση μας. Το άλλο είναι οι συναντήσεις με ομοϊδεάτες από ένα ευρύ φάσμα χωρών και πολιτισμών. Η μουσική μού έχει δώσει τόσα πολλά, κυριολεκτικά σχεδόν ό,τι σημαντικό έχω. Οι άνθρωποι και η ευγνωμοσύνη για τη γνωριμία μας, είναι ένα απίστευτο δώρο, που εκτιμώ πολύ.

Ποια συναισθήματα σού προκαλεί η μουσική;

Πάντα είναι διαφορετικά. Είμαι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Αν κλείσω ένα πάρτι το πρωί, είναι σημαντικό για μένα να τελειώσω το σετ με αισιόδοξη νότα, ώστε ο κόσμος να φύγει με θετικά συναισθήματα. Η μουσική όμως δεν είναι μόνο ευτυχία και έκσταση. Μερικές φορές είναι μια κάθαρση, που είναι επίσης ενδιαφέρον να νιώσεις και να εκφράσεις.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι που παίζεις τον τελευταίο καιρό;

Λόγω του πολέμου στη χώρα μου, έπαιξα μόνο δύο φορές φέτος. Την πρώτη φορά ήταν στο Κίεβο στην εκδήλωσή μας λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος και τη δεύτερη στο Πόρτο, όπου επιτέλους ήμουν έτοιμη να παίξω και να ταξιδέψω. Δεν μπορώ πραγματικά να διαλέξω ένα κομμάτι, αλλά μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ η μουσική των Konduku, Ben Buitendijk, Kontinum και Forest Drive West. Παίζω σχεδόν πάντα τη μουσική τους. Είναι απίστευτοι.

Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Κύπρο;

Δεν έχω έρθει ποτέ ακόμα, οπότε αυτό το ταξίδι θα είναι γεμάτο πρώτες εντυπώσεις. Ανυπομονώ πραγματικά γι΄αυτό το festival, γιατί εκεί θα γιορτάσω τα φετινά μου γενέθλια, παρουσία μερικών φίλων μου. Αγαπώ πολύ τη φύση και δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος για να παίξω το πρώτο μου φεστιβάλ φέτος.

Verda

Tο Emotions Festival είναι ένα φεστιβάλ για όσους θέλουν να βιώσουν τα συναισθήματα που προκαλεί η μουσική techno, σ' ένα φανταστικό περιβάλλον μέσα στη φύση.

Μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε μεταξύ μας μέσω της μουσικής και των τεχνών, με τους διοργανωτές να μας υπενθυμίζουν πως τα συναισθήματα μπορούν να έχουν νόημα και σημασία στην καθημερινή ζωή.

Για εισιτήρια: https://ra.co/events/1510476

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Emotions Festival στο Instagram και το Facebook 

 Χορηγός επικοινωνίας: Avant-Garde  

 

Loader