«Κανένας. Όμηρος-Joyce-Καζαντζάκης»: Μουσικό αναλόγιο με την Μαρίνα Κατσαρή και τον Βαγγέλη Γέττο

«Κανένας. Όμηρος-Joyce-Καζαντζάκης»: Μουσικό αναλόγιο με την Μαρίνα Κατσαρή και τον Βαγγέλη Γέττο

Το σπονδυλωτό μουσικοαφηγηματικό ταξίδι βασίζεται στην ραψωδία Νέκυια, την χώρα των νεκρών, που συναντάται και στα τρία έργα

Το σπονδυλωτό μουσικοαφηγηματικό ταξίδι βασίζεται στην ραψωδία ‘’Νέκυια΄΄, την χώρα των νεκρών, που συναντάται και στα τρία έργα.

Υπάρχει ζωή πριν τον θάνατο; Με αφορμή τα 100 χρόνια από την έκδοση του μυθιστορήματος-σταθμού του James Joyce ‘’Ulysses’’, η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος ανατέμνουν τις μεταμορφώσεις του Οδυσσέα μέσα από τα έργα τριών λογοτεχνικών ογκόλιθων που επηρεάστηκαν από τις περιπέτειές του μυθικού ήρωα: τον Όμηρο και τον Οδυσσέα του, τον Joyce και τον Ulysses του, τον Νίκο Καζαντζάκη και τον δικό του ‘’Δυσσέα’’. 

Το σπονδυλωτό μουσικοαφηγηματικό ταξίδι βασίζεται στην ραψωδία ‘’Νέκυια΄΄, την χώρα των νεκρών, που συναντάται και στα τρία έργα. Η υπερβατική παραστατική εμπειρία που συνδυάζει τον κοσμοσείστη λόγο των μεγάλων συγγραφέων και την επί σκηνής live πρωτότυπη μουσική, επιδιώκει να υπενθυμίσει το βασικότερο -ίσως σήμερα παρά ποτέ- έγκλημα που διαπράττει διαχρονικά ο άνθρωπος: την ύβρι προς το προνόμιο του να είσαι με τους ζωντανούς. 

Οι τρεις παραστάσεις στο Artos House πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Cyprus Bloomsday Festival 2022 το οποίο διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Κύπρο.

Ταυτότητα παράστασης:

Ερμηνεία: Μαρίνα Κατσαρή

Επί σκηνής μουσικός: Βαγγέλης Γέττος

Σύλληψη, σκηνική επιμέλεια: Μαρίνα Κατσαρή και Βαγγέλης Γέττος

Παραγωγή: Θέατρο ERGO

Διοργάνωση: Cyprus Bloomsday Festival 2022 & Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Κύπρο

1,2,3 Ιουλίου 2022, 20.00

Artos House, Αγίων Ομολογητών 64, 1080, Λευκωσία

Είσοδος ελεύθερη με κράτηση (απαραίτητη): 96130158

Loader