EnterCy: Προώθηση της Κύπρου μέσω τεχνολογιών αιχμής

EnterCy: Προώθηση της Κύπρου μέσω τεχνολογιών αιχμής

Το Το Frederick Research Center συντονιστής έργου

EnterCy: Προώθηση της Κύπρου μέσω τεχνολογιών αιχμής

Με τη συνάντηση των εταίρων στο Πανεπιστήμιο Frederick σηματοδοτήθηκε η έναρξη του πρωτοποριακού έργου EnterCy. Το ερευνητικό έργο EnterCy αποτελεί πρωτότυπη πρωτοβουλία με στόχο την ανάπτυξη μιας καινοτόμου πλατφόρμας εικονικής κι επαυξημένης πραγματικότητας για την προώθηση της Κύπρου ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού. Έμφαση θα δοθεί στην προβολή της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου σε συνδυασμό με τη φυσική της ομορφιά, καθώς και την ποικιλία δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας που προσφέρει. Αυτό θα επιτευχθεί με την ενίσχυση της εμπειρίας των τουριστών πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το νησί θα μπορούν να ενημερώνονται για τα προαναφερθέντα μέσα από μια χωροχρονική εικονική εξερεύνηση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι τουρίστες θα μπορούν να απολαμβάνουν οπτική κι ηχητική καθοδήγηση και πλοήγηση, καθώς κι επιτόπια ενημέρωση με αφήγηση μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (AR), με αναγνώριση της τοποθεσίας τους τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους, οι τουρίστες που θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα θα λαμβάνουν ως αναμνηστικό ένα βίντεο 360ο από τις επισκέψεις τους στα διάφορα σημεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξατομικευμένης τους εμπειρίας, οι τουρίστες θα μπορούν να μοιράζονται τις στιγμές τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις και για άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το έργο έρχεται να τονώσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της Κυπριακής Οικονομίας -αυτόν του Τουρισμού- μέσα από την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία.

Το εταιρικό σχήμα του εν λόγω ερευνητικού έργου, αποτελείται από το Ερευνητικό Κέντρο Frederick (FRC), στον ρόλο του συντονιστή του έργου, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ξεναγών Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου και τις εταιρείες CyRIC, Silversky3D και ΙΜΗ.

Το έργο έχει διάρκεια τριών ετών και χρηματοδοτείται από τα προγράμματα “Restart 2016-2020”, τα οποία διαχειρίζεται το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας για στήριξη της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας στην Κύπρο, και τα οποία συγχρηματοδοτούνται από εθνικούς κι ευρωπαϊκούς πόρους – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Loader