Μεταφορά υλικών στο Πράσινο Σημείο, με μικρή χρέωση

Μεταφορά υλικών στο Πράσινο Σημείο, με μικρή χρέωση

Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει την μεταφορά υλικών στο Πράσινο Σημείο στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη

Μεταφορά υλικών στο Πράσινο Σημείο, με μικρή χρέωση

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η λειτουργία του προσωρινού Πράσινου Σημείου που βρίσκεται στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη παρά την Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου, συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, αφού ανταποκρίνεται στη Νομοθεσία και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ανακύκλωση και κυκλική οικονομία».

Στο Πράσινο Σημείο «οι δημότες μπορούν να μεταφέρουν δωρεάν στερεά απόβλητα και άλλα όταν αυτά προέρχονται μόνο από νοικοκυριά".

Συγκεκριμένα μπορούν να παραληφθούν πράσινα απόβλητα κήπου, ξυλεία, και ξύλινες συσκευασίες, έπιπλα και διάφορα ογκώδη αντικείμενα, στρώματα, τραπέζια και καναπέδες, ανάμεικτα μέταλλα, χαρτί, πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικές συσκευασίες και συσκευασίες τύπου tetra pack, γυάλινες συσκευασίες, ρουχισμό, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τηγανέλαια, οικιακές μπαταρίες μέχρι 2 κιλά και λαμπτήρες και φλορέντζες.

Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας είναι από τις επτά το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα, από Τρίτη μέχρι Κυριακή, από τον Οκτώβριο μέχρι τέλος Μαρτίου. Το θερινό ωράριο είναι από τις έξι το πρωί μέχρι τις 7.30 το βράδυ, από Τρίτη μέχρι Κυριακή, από τον Απρίλιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον ο Δήμος Λάρνακας «συνεχίζει την προσφορά προς τους δημότες για μεταφορά υλικών από το σπίτι τους προς το Πράσινο Σημείο, από ειδικό συνεργείο του Δήμου, με χαμηλή χρέωση".

Συγκεκριμένα για τη μεταφορά ενός ή δύο ογκώδη αντικειμένων όπως έπιπλα, ψυγείο, κρεββάτι και για κλαδέματα ή γρασίδι μέχρι πέντε σακούλες η χρέωση είναι 5 ευρώ, κλαδέματα με όγκο μεγέθους της κάσιας ενός διπλοκάμπινου αυτοκινήτου μέχρι την κάσια ενός ημιφορτηγού 10 ευρώ, κλαδέματα με όγκο πιο μεγάλο από την κάσια ενός διπλοκάμπινου μέχρι την κάσια ενός ημιφορτηγού 25 ευρώ, κλαδέματα με όγκο μισού φορτηγού 45 ευρώ και κλαδέματα με όγκο ενός φορτηγού 90 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 24816541, 24658722 και στο 80006500.

Loader