Νέος Υπουργός Δικαιοσύνης ο Γιώργος Σαββίδης

Νέος Υπουργός Δικαιοσύνης ο Γιώργος Σαββίδης

Η τελετή αντικατάστασης θα γίνει στις 10:30 αύριο το πρωί

Νέος Υπουργός Δικαιοσύνης ο Γιώργος Σαββίδης

Ο δικηγόρος Γιώργος Σαββίδης αντικαθιστά τον Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διορίζει τον δικηγόρο Γεώργιο Σαββίδη, ως νέο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Η τελετή αντικατάστασης θα γίνει στις 10:30 αύριο το πρωί.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της αποχώρησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου διορίζει ως Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τον κ. Γιώργο Σαββίδη".

Πρόσθεσε πως "ο κ. Γιώργος Σαββίδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1959, και μετά το 1974 διαμένει στη Λεμεσό. Είναι μάχιμος δικηγόρος". Ασκεί τη δικηγορία εδώ και 35 χρόνια. "Ο κ. Σαββίδης έχει σπουδές νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου όπως επίσης και του International Bar Association", σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

"Σε αυτό το σώμα υπήρξε μάλιστα ενεργό στέλεχος, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος ή και Αντιπρόεδρος σε διάφορες υποεπιτροπές, ενώ έχει διοργανώσει διεθνές συνέδριο του IBA στην Κύπρο", είπε ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Σαββίδης διετέλεσε Γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου ΕΥΑΓΟΡΑΣ (ΓΣΕ), του οποίου υπήρξε αθλητής, κάτοχος παγκύπριας επίδοσης και πανελληνιονίκης στο άλμα εις ύψος.

Loader